De KNVB district Oost heeft deze week de competitie-indeling voor het seizoen bekend gemaakt. Spectaculaire verrassingen zijn afwezig gebleven, maar wie het overzicht van de Sallandse poules ziet kan met een glimlach constateren: voetbalminnend Salland kan zich opmaken voor veel mooie derby’s.
In de Tweede Klasse J treffen Heino, Overwetering, Schalkhaar, Wijhe’’92 en De Zweef elkaar. Het worden allemaal derby’s met een verhaal.

In de derde klasse B gaan de ontmoetingen tussen Heeten en Lemelerveld ongetwijfeld met sportieve regionale rivaliteit gepaard. De twee ploegen kennen elkaar uit de derde klasse B in de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011. Beide keren eindigde Heeten boven Lemelerveld. Nadat Heeten (via de nacompetitie promoveerde) ging Lemelerveld-trainer Jan Oosterwijk met Heeten naar de tweede klasse, om vervolgens direct weer te degraderen…

Opvallende afwezige in de vierde klasse H is Holten. De deze ploeg (het afgelopen seizoen een van de concurrenten voor Broekland, dat wel in 4H uitkomt) is voor het nieuwe seizoen bij Twente ingedeeld.
In de vijfde klasse I is vrijwel wekelijks een Raalter derby te verwachten. Deze klasse bevat vier ploegen uit de gemeente Raalte: SV Raalte, Marienheem, SDOL en Nieuw-Heeten. Zet ook Wesepe in het rijtje en de serie van twintig derby’s is op te maken.
De zesde klasse is zoals reeds bekend was komen te vervallen.

Onderstaande de poule-indeling voor de Sallandse zondagamateurs:

2e klasse J 3e klasse B

1

ATC’65

1

Albatross

2

SC Enschede

2

AZC

3

Heino

3

Colmschate

4

Overwetering

4

Eerbeekse Boys

5

PH

5

Epe

6

Schalkhaar

6

De Gazelle

7

SDC ’12

7

Heerde

8

Stevo

8

Heeten

9

Tubantia

9

Helios

10

Vogido

10

Kon. UD

11

Voorwaarts Twello

11

Lemelerveld

12

Wijhe ’92

12

Markelo

13

WVV ’34

13

Vaassen

14

De Zweef
4e Klasse H 5e Klasse I

1

ABS

1

Mariënheem

2

Broekland

2

Nieuw Heeten

3

Dalfsen

3

SV Raalte

4

DAVO

4

SDOL

5

Diepenveen

5

Wesepe

6

Haarle

6

Deventer

7

Hoonhorst

7

Go Ahead Deventer

8

IJsselstreek

8

FC Ulu Spor

9

Lettele

9

USV

10

OVC ’21

10

Vilsteren

11

Fc RDC

11

Sportlust Vr.

12

Sallandia

13

Turkse Kracht

14

Zwolle SV

 

Rohda Raalte komt evenals vorig jaar uit in Hoofdklasse C. Meest opvallende ploeg in Hoofdklasse C is het Utrechtse Hercules, dat gezien  de regio normaliter naar Hoofdklasse A zou gaan, maar de KNVB heeft anders besloten. Andere nieuwkomers in de hoofdklasse C zijn Alverna en FVC (kampioenen eerste klasse E en F) en SC Joure. FVC en Joure speelden eerder al eens Hoofdklasse. Voor Alverna en Hercules is het nieuw. Verder zien we in het lijstje clubs nog SWZ Boso Sneek: deze ploeg degradeerde vanuit de topklasse naar de hoofdklasse C.

Hoofdklasse C bestaat komend seizoen  uit de volgende  ploegen:
Alcides
Alverna
de Bataven
FVC
Hercules
Hoogeveen
SC Joure
Longa ’30
MSC
NEC (amateurvereniging)
Quick ’20
RKHVV
Rohda Raalte
SWZ Boso Sneek