Voetbalmiddag voor jonge vluchtelingen aan Vetkampstraat

Go Ahead Eagles ontvangt op woensdagmiddag 11 november 40 kinderen uit het AZC Schalkhaar. Voor deze kinderen, wiens leeftijden variëren van 5 tot 17 jaar, organiseert de Deventer club een voetbalmiddag op het maatschappelijk plein. Hierbij zijn ook de technische staf en een aantal selectiespelers van Go Ahead Eagles aanwezig. De sportmiddag aan de Vetkampstraat 1 in Deventer duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur.

In heel Nederland worden er op 11 november bij verschillende betaald voetbalorganisaties (bvo’s) soortgelijke voetbalmiddagen gehouden. Het Nederlands betaald voetbal wil jonge vluchtelingen hiermee een ontspannen middag bezorgen. Volgens het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en VluchtelingenWerk bestaat daar een zeer dringende behoefte aan. Met voetbalspelletjes in en rondom de stadions van verschillende ere- en eerste divisieclubs hoopt het voetbal kinderen uit opvangcentra een mooie middag te bezorgen. ‘Plezier hebben’ staat dan ook centraal.

Go Ahead Eagles heeft dit initiatief onmiddellijk omarmd. De club staat middenin de regionale samenleving, waar ook deze vluchtelingen deel van uit maken. De kinderen van het AZC in Schalkhaar, die afkomstig zijn uit een oorlogsgebied, worden tussen 14:00 uur en 14:30 uur ontvangen in het supportershome aan de Vetkampstraat 1 in Deventer. Van 14:30 uur tot 15:45 uur zijn er verschillende voetbalactiviteiten op het maatschappelijk plein.

De voetbalmiddag staat onder leiding van de technische staf van Go Ahead Eagles. Ook is er een aantal selectiespelers aanwezig.

De voetbalmiddagen zijn een gezamenlijk initiatief van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie, de Jupiler League en de KNVB.