Raalte – Heel veel woorden hadden Marc Lobbert (VV Heino) en Alfons Nijboer (Rohda) vrijdagavond niet nodig om hun mening samen te vatten. De twee collega’s van Farouk Systems  kennen elkaar al vele jaren zowel via het werk als van het voetbal. Hun werkgever bracht met een heuse voetbalclinic, verzorgd door bondscoach Louis van Gaal en zijn assistent Patrick Kluivert, de beide hoofdmachten bij elkaar. “Mooi man”, zei Marc Lobbert, “Van Gaal en ik hebben dezelfde visie op voetbal. Ik had nog wel een vraag waar ik met mijn team wat mee worstel. Ik heb hem dat voorgelegd, hij herkende het meteen van het Nederlands Elftal en had meteen goede tips, waar ik zeker wat mee kan….”.

Louis van Gaal coacht VV Heino op zijn kenmerkende wijze: Marc Lobbert volgt de tips met belangstelling

“Mooi man”, zei ook Alfons Nijboer “Geweldig hoe beide clubs de afgelopen weken intensief overleg hebben gehad om alles tot in de puntjes te regelen. Van oudsher was er altijd wat rivaliteit tussen beide clubs, maar ik moet zeggen: wat hier gebeurt is geweldig stimulerend”.
Louis van Gaal nam tijdens de clinic de Heino-selectie onder zijn hoede en dankzij een draagmicrofoon kon het talrijke publiek daar volledig getuige van zijn. “Goed ma-a-a-an.. Ik zei nog: mannetje overslaan! Dan moet je dat ook doen!  jaaaa, scherper…scherper,,, wie vráááágt?? “  Het was Van Gaal optima forma, met een stijl die iedereen kent van de TV-beelden.
Aan de andere kant van het veld ontfermde intussen Patrick Kluivert zich over de selectie van Rohda-Raalte. Na het trainingsschouwspel werd een oefenpot (Rohda won met 1-0) gespeeld, van twee keer een kwartier. De tijdsduur was heel bewust kort gehouden omdat beide ploegen zondagmiddag weer vol aan de bak moeten en bovendien was de training van de beide coaches best pittig.

Patrick Kluivert temidden van Rohda-1

Voor de spelers van Rohda en Heino was de clinic een prachtige ervaring. Veel spelers kregen persoonlijke tips en peptalks en lieten zich deskundig inspireren.
Maar wat was nu die tip van Van Gaal aan Marc Lobbert…’waar hij zeker wat mee kan’? Deze vermelden we, om AJC ‘96 (de tegenstander van VV Heino aanstaande zondag) niet wijzer te maken dan nodig op deze plaats even niet. Heino speelde tijdens de oefenpot echter in een bijzondere opstelling, waarbij de tactische hand van de meester zichtbaar was…

 

 

 

 

Peter Marissink krijgt instructie van de bondscoach

 

 

 

 

 

 

 

Jesper Schokker hoort hoe hij nog meer gebruik kan maken van zijn snelheid