De herfstvakantie is een ideale gelegenheid om een Voetbal2daagse te organiseren. Vandaag (maandag 21 oktober) en morgen (dinsdag 22 oktober) krijgen maar liefst 84 jongens en meiden in Heino voetbalvormen voorgeschoteld in de meest uiteenlopende vormen. Vanuit de hele regio hebben zich enthousiaste voetballertjes aangemeld. ‘De meesten zijn zo enthousiast, dat ze een ouder die komt kijken niet eens zien staan. Dat was dan ook de enige klacht die we binnen hebben gekregen’, lacht Richard van Dellen (één van de organisatoren).

Over de twee kunstgrasvelden van Sportpark de Kampen in Heino zijn verschillende voetbalvormen uitgezet. Van een penaltybokaal tot ‘boardingvoetbal’, alles lijkt mogelijk deze twee dagen. De organisatie die in handen is van H&R Soccerevents en VV Heino heeft zelfs gezorgd voor een prachtig tenue voor alle spelers. ‘Twee dagen van negen uur in de ochtend tot vier uur ’s middags zijn we in touw om de jongens en meiden te vermaken. Dat lukt tot nu toe aardig’, zegt een bescheiden Mark Bruggink namens vv Heino. ‘Het weer zit mee, morgen wil het zelfs nog warmer worden. Dus wat willen we nog meer?’

Morgen staat de tweede dag van de Voetbal2daagse op het programma. Op woensdagmiddag (23 oktober) volgt zelfs voor keepers nog een speciale keepersmiddag. Er is genoeg te doen bij VV Heino! Beide evenementen zijn overigens gratis te bezoeken.

Wilt u het origineel van de bovenstaande foto’s (gratis) opvragen? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl