Voetbal Ontwikkeling Salland (VOS) organiseert kaderavond

De werkgroep Voetbal Ontwikkeling Salland (VOS) organiseert maandag 2 december 2013 een kaderavond voor alle Sallandse voetbalverenigingen. De avond zal voornamelijk in het teken staan van talentherkenning en sociale ontwikkeling bij de jeugd. Eén van de sprekers is Gerhard Wermink, coördinator onderbouw FC Twente. De kaderavond wordt gehouden op sportpark De Elshof van vv Wijthmen en zal starten om 19.30 uur.

De VOS is in het najaar van 2011 gestart met het aanbieden van gezamenlijke activiteiten. Deze samenwerking tussen de Sallandse voetbalverenigingen, de KNVB, PEC Zwolle en FC Twente moet er voor zorgen dat de deelnemende verenigingen kunnen leren van elkaar. De focus bij de werkgroep VOS ligt voornamelijk op talent-, kader- en clubontwikkeling in combinatie met aandacht voor de sociale vaardigheden van de jeugd. Afgelopen jaar heeft de werkgroep VOS onder meer trainingen en selectiewedstrijden georganiseerd voor C-, B- en A-junioren. Daarnaast zijn er een aantal kaderavonden geweest. Dit jaar is na een grondige evaluatie van de deelnemers gekozen voor een jaarprogramma waarin ook de D pupillen zijn meegenomen.

Met het organiseren van kaderavonden wil de werkgroep VOS voornamelijk het kader van de Sallandse voetbalverenigingen ondersteunen. Op 2 december 2013 zal Gerhard Wermink van FC Twente een inleiding houden over talentherkenning en sociale ontwikkeling bij de jeugd. Aansluitend zal er worden gesproken over hoe dit onderwerp wordt ingevuld bij de verschillende verenigingen.

Enkele thema’s tijdens die discussie zullen zijn: Op basis waarvan delen we de teams in? Vanaf welke leeftijd passen we selectie toe? Wanneer laten we spelers meetrainen met hogere selecties?

De avond zal starten om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom. De locatie is sportpark de Elshof van vv Wijthmen (Erfgenamenweg 14, 8026 PS Zwolle).

Aanmelden voor deze avond kan door een mail te sturen naar:

voetbalontwikkelingsalland@hotmail.com

zie ook de vernieuwde website:

www.voetbalschoolsalland.nl