PEC Zwolle dichtbij punt in Gelredome

Ondanks matig spel wist PEC Zwolle zaterdagavond in de Gelredome tegen Vitesse bijna een punt mee te nemen. Doelman Van Der Hart was in blessuretijd meegekomen bij een corner en trof de lat bij een 2-1 stand. Het duel eindigde in 3-1.

Duidelijk is dat PEC Zwolle niet in de beste fase van het seizoen zit. De ploeg van Ron Jans speelde in Arnhem angstig en zonder overtuiging. Een 2-0 ruststand was dan ook het gevolg.

Na rust kregen de Zwollenaren lange tijd ook geen vat op de thuisploeg. Toen Schenkeveld uit een corner geheel vrijstaand de bal perfect inkopte (2-1) werd het onverwachts toch nog spannend.

Doelman Van Der Hart was met zijn volley in blessuretijd erg dicht bij de 2-2. Hij raakte met zijn inzet echter de onderkant van de lat. Niet veel later lag de bal wel in zijn eigen doel. Nathan was het eindstation van een prima counter (3-1).

Door de nederlaag blijft PEC Zwolle in de onderste regionen van de Eredivisie met 13 punten uit 15 duels. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen Willem II.

Vitesse-PEC Zwolle 3-1 (2-0)
32′ 1-0 Baker (pen.)
41′ 2-0 Zhang
67′ 2-1 Schenkeveld
90′ 3-1 Nathan

Opstelling PEC Zwolle:┬áVan der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Marcellis, Kvida; Ehizibue (46′ Brock-Madsen), Brama, Warmerdam, Saymak (65′ Mastour), Thomas; Menig

Foto: OrangePictures