Vinícius Júnior: de nieuwe ster in het Real Madrid-pak

De zomer van 2018 was voor buitenspeler Vinícius Júnior de zomer van de reis naar Europa. Het nieuwe Braziliaanse wonderkind tekende toen een langdurige verbintenis bij Real Madrid. Daar, na ruim een jaar, klopt hij inmiddels aan de deur bij het eerste elftal. Op 18-jarige leeftijd. In zijn blauwzwarte Real Madrid-trainingspak traint de tienerster dagelijks tussen de vedettes van de club.

De snelle aanvaller is afkomstig uit de omgeving van Rio de Janeiro. In het rood-zwart van topclub Flamengo scoorde hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste doelpunt in Zuid-Amerika. Eén seizoen in de hoofdmacht van die club bracht hem op de radar van een van ’s werelds grootste clubs. Rasvoetballer Vinícius Júnior twijfelde niet en volgde het pad van vele landgenoten. Om roem af te dwingen op het voetbalcontinent Europa.

En de ogen zijn daar op hem gericht. Zijn transfersom bedroeg ruim veertig miljoen euro en daarmee is hij een van de duurste tieners op de Europese velden. Wanneer stapt hij uit de schaduw van de vele Braziliaanse topspitsen in La Liga?

Zeker is dat de rechtsbenige aanvaller zich begeeft tussen de beste spelers van de club. Met het Real Madrid trainingspak om zijn lichaam. Daarin schaaft hij verder aan zijn dribbels, zijn schoten en zijn vermogen om met een dieptepass collega’s vrij voor de keeper te zetten. Hij wordt daarin geholpen door de Climalite-stof van het trainingspak. Dit voert het zweet af naar de buitenkant van de stof. Het gevolg? Zijn lichaam blijft droog en koel.

Trots beweegt de Braziliaan zich in een indrukwekkend gezelschap. Sergio Ramos, Raphaël Varane, Gareth Bale, Luka Modrić en Thibaut Courtois zijn namelijk andere dragers van dit professionele kledingsitem. Waarvan de lichtblauwe jas is voorzien van een ritssluiting over de hele lengte. Witte driestrepen sieren de mouwen en de schouders, vanaf de nek tot aan het einde van de armen. De voorzijde van het jack toont zowel het embleem van Real Madrid als dat van sponsor Adidas.

De zwarte trainingsbroek is gemaakt voor de getructe spelers zoals Vinícius Júnior. Aan de onderkant zijn de broekspijpen namelijk geribbeld en kent de broek een strakkere pasvorm. Met andere woorden: de voeten van deze sierlijke speler zijn vrij om passeeracties en schoten in snel tempo af te wisselen. Ook de broek kent de bekende driestreep van het Duitse merk, aan beide zijkanten over de gehele lengte. Het logo van het merk staat afgebeeld op de linkerkant van de broek.

Het strakke model stuwt de spelers van Real Madrid naar grotere hoogten. Modrić passt sneller, Bale sprint explosiever, Varane tackelt krachtiger en Vinícius Júnior dribbelt vrijer. Het pak met de raglanmouwen en de geribbelde boord voor de verfijnde afwerking heeft de details voor een kampioensoutfit.

Comfortabel en licht zijn twee eigenschappen die passen bij dit Real Madrid trainingspak. En ook bij de kwaliteiten van de snelgroeiende Vinícius Júnior. Hij staat nog geen jaar onder contract maar laat inmiddels van zich horen. In wedstrijden en tijdens de trainingen, uiteraard in het Real Madrid pak.