Vincent Janssen is ‘hot’, ook voor PEC Zwolle

Vincent Janssen werd als speler van Almere City onlangs geselecteerd voor Jong Oranje. Mochten bij de Eredivisie-clubs de alarmbellen nog niet zijn gaan rinkelen, dan konden ze om deze ‘oproep’ niet meer heen. Janssen is een begeerd speler op dit moment. PEC Zwolle lijkt verwoede pogingen te gaan doen de aanvaller binnen te halen. Zeker bij een eventueel vertrek in winterstop van Necid, zo weet FOX Sports.

Via FC Oss, NEC en Feyenoord belandde de Brabander vorig seizoen bij Almere City. Ondanks dat Janssen topscoorder werd in de Feyenoord-jeugd, zag de Rotterdamse club niet voldoende heil in een overstap in de toekomst naar de eerste selectie. Janssen verliet zonder contract de havenstad en tekende in Almere.

Na tien goals vorig seizoen staat de teller dit seizoen al op zeven goals. De uitverkiezing voor Jong Oranje was een verrassing en de eerste (international) in de geschiedenis van de Almeerders.

Naast FC Utrecht en FC Twente zou PEC Zwolle nu ook ge├»nteresseerd zijn in de jonge aanvaller. ‘Wij vinden Vincent interessant en volgen hem intensief. Er is ook al contact geweest met zijn zaakwaarnemer. Maar dat we concreet zijn, vind ik nog wat te voorbarig’, aldus PEC Zwolle-technisch directeur Nijkamp tegenover FOX Sports.

Janssen heeft nog een contract tot medio 2016 in Almere.