Vilsteren verrast trainer Runherd én koploper Raalte (2-1)

De statistieken voorafgaand waren voor Vilsteren weinig hoopgevend. De ploeg van nieuwe trainer Dik Runherd had dit seizoen nog geen officiële wedstrijd gewonnen en dan kwam koploper Raalte, dat vorige week met 10-0 won van Go Ahead, ook nog eens op bezoek. Uiteindelijk was het tegen 16u een daverende verrassing die op het scorebord stond. Vilsteren won zijn eerste duel van het seizoen en koploper Raalte kreeg een pijnlijke terugreis (2-1).

‘Natuurlijk was er na afloop euforie. We kwamen het eerste halfuur echter niet in ons spel, Raalte was toen beter en scoorde ook via Jurry Tibben (foto): 0-1. Ik merkte wel dat we net voor rust wat grip kregen’, blikt Vilsteren-trainer Runherd terug.

Na rust plaatste de ploeg van Runherd meer druk op de achterhoede van de Raaltenaren. ‘Na ruim een uur spelen kwam Wesley Kampman goed door op links en gaf een prima voorzet op Chiel Mars, die de gelijkmaker scoorde: 1-1. Daarna ging het spel over en weer. Uiteindelijk maakten wij uit de counter, door opnieuw Chiel Mars, vijf minuten voor tijd de 2-1.’

De laatste minuten die volgden was het voor Vilsteren alle hens aan dek om de eerste overwinning in 5I binnen te slepen. ‘We hebben vandaag één punt zeker verdiend, gelukkig zijn het er drie geworden. We hebben laten zien wat we kunnen. Nu mag je volgende week ook wat verwachten tegen nummer één-na-laatst Go Ahead’, besluit Runherd.

Voor Raalte viel de schade van het verlies, door verlies van mede-titelkandidaat SP Deventer en het gelijkspel van Mariënheem, nog enigszins mee. Ulu-Spor, dat won met 2-0 van USV, is de winnaar van het weekend. Zij staan met een wedstrijd minder, op verliespunten gelijk met Raalte.

Volgende week speelt Raalte thuis tegen Wesepe.