Viermaal Ruiter zorgt voor winst Heeten

Hij scoorde vandaag viermaal, maar had er volgens zijn trainer nog wel meer kunnen maken; Alexander Ruiter. ‘Complimenten voor Alexander, maar eigenlijk ook voor de hele groep hoe we het op hebben gepakt’, blikte Marco Onderberg terug na de 1-4 overwinning van Heeten bij Sallandia (3B).

Ondanks een ruime overwinning kwam Heeten nog wel op achterstand. ‘Een discutabel moment met hun grensrechter die vlagde, maar dit later introk en de scheidsrechter die liet doorspelen. Daar volgde de 1-0 uit en daar waren we, op z’n zachtst gezegd, niet blij mee’, vertelt Onderberg.

Ook nadat Heeten vorige week tegen Haarle (0-1) in de beker teleurstellend ten onder ging, maakte de oefenmeester zich nog zorgen over het scorend vermogen. ‘Het zal vandaag toch niet weer?’, dacht Onderberg even. Toch wist spits Alexander Ruiter dit gevoel snel bij zijn trainer weg te nemen. Nog voor rust maakte hij 1-1.

‘Na rust stond het tactisch goed en hebben we voetbaltechnisch aangetoond dat we recht hadden op de overwinning. Alexander Ruiter maakte in de tweede helft drie goals.’Na de 1-4 overwinning start Heeten de competitie met een lekker gevoel. ‘Bas Aarnink is sinds de voorbereiding weer fit. Hij is belangrijk voor ons. En volgende week thuis tegen Epe hebben we aanvoerder Laurens Tepperik er ook weer bij’, sprak een tevreden Heeten-trainer.

Foto’s: Henk Vloedgraven (SV Heeten)