Vier PEC Zwolle-internationals: drie in actie

Deze week werd er volop interlandvoetbal gespeeld. Uit de selectie van PEC Zwolle waren vier spelers opgeroepen voor vertegenwoordigende elftallen. Drie spelers kwamen de afgelopen doordeweekse speelronde in actie. Hieronder een overzicht.

Jong Oranje
Warner Hahn en Jesper Drost beleefde met Jong Oranje een bizarre wedstrijd tegen Jong Portugal. Na negentig minuten stond er een 5-4 eindstand op het scorebord, in het voordeel van de Portugezen. Hierdoor is de ploeg van bondscoach Adrie Koster uitgeschakeld voor het EK onder de 21 en vervalt daarmee ook de mogelijkheid tot plaatsing voor de Olympische Spelen. Hahn keepte de gehele wedstrijd, Drost kwam na 72 minuten in het veld als vervanger van Adam Maher.

Tsjechië
Maandagavond speelde Tsjechië een uitwedstrijd in en tegen Kazachstan. Waar Nederland een paar dagen daarvoor veel moeite had een gat in de defensie van Kazachstan te vinden, ging dat Tsjechië een stuk eenvoudiger af. De ploeg liep simpel weg naar een uiteindelijke 2-4 overwinning. Zwollenaar Tomas Necid kwam in de tweede helft binnen de lijnen en wist in de 88e minuut zijn rentree in de nationale ploeg op te vrolijken met een doelpunt. Beheerst schoot hij de bal in de korte hoek.

Australië
Dinsdagavond speelde Australië een oefenwedstrijd tegen Qatar. Trent Sainsbury (foto) zat negentig minuten op de bank en zag hoe zijn teamgenoten met een 1-0 nederlaag het veld verlieten.

Bron: www.peczwolle.nl