Afgelopen zondag, een perfect voetbalochtend en het viel de Leidert zeker niet tegen hoe de veteranen in een lekker opgestookte kantine kwamen binnengelopen, het was namelijk de avond ervoor dat Rene en Monique Derks hun 25 jarig huwelijksfeest vierden waar de volledige selectie en de technische staf waren uitgenodigd, het was een zeer geslaagd feestje op de Boerhaar, maar het leek wel of de Leidert de speler had verboden om op de dansvloer te komen.Het was zeker niet de bediening die rekening hield met de wedstrijd van de volgende dag en de veteranen nog veel minder, maar onze ‘’knuffelturk’’ (nog niet geraden) die geen bier dronk, moet dit gezien de wedstrijd toch maar eens proberen, echter meer dan de schorre stemmen en de rood doorlopen kon de Leidert niet ontdekken en dacht dan ook terecht ‘’daar zijn we nog goed uit gekomen’’ (gezien de historie).

Voor de wedstrijd werd er op gepaste wijze met een dankwoordje en een bloemetje afscheid genomen van onze oude aanvoerder Nico in ’t Veld en werd  Tonnie Taaison Tuten succes gewenst als onze nieuwe aanvoerder (proefperiode), het is niet dat Nico niet voldeed, maar in de wedstrijd ervoor tegen L’veld had Tonnie bij afwezigheid van Nico, geheel onvrijwillig deze taak op zich genomen en gezien de uitslag 1-7 (uitwedstrijd) dacht de Leidert ‘’dit brengt geluk’’ laten we zo.

Hoonhorst was inmiddels gearriveerd zonder Jaap Stam, voor de Leidert geen verassing want die had dit al lang gecheckt (PEC Zwolle die dag uit tegen RKC).Het was niet alleen Jaap die ze niet bij zich hadden, bij de stoplichten in Heino kwamen ze er achter dat ze de ballen waren vergeten en in Raalte zelfs dat ook de wedstrijdkleding in Hoonhorst was achtergebleven. Nadat Tonnie de ‘’toss’’ had verloren kon een half uur later eindelijk worden afgetrapt. De eerste helft had Raalte het overwicht en dat resulteerde in een aantal grote kansen die eigenlijk niet te missen waren;  Fevzi en Bulent alleen op de keeper af, tikkie breed (ietsie te breed) jammer, vervolgens Bulent en Tonnie alleen op de keeper af; tikkie breed dit keer wel goed alleen Tonnie mist jammerlijk, ‘’het lijkt wel of de voorhoede heeft afgesproken vandaag niet te scoren’’ waren dan ook de herkenbare woorden van onze gelegenheids vlaggert Johnny ‘’Casa Grande’’.

Het waren echter niet de gemiste kansen, maar het commentaar van die twee wijsneuzen op de reservebank die hun reservebeurt uitzaten en dat begon redelijk te irriteren met als toppunt de opmerking ‘’moet het de tweede helft toch weer van ons afkomen’’ (ons; lees onze koeltechnieker en verzekeringsman (ook niet geraden)). Gelukkig werd er de eerste helft toch nog gescoord en wel door onze linksback Gert ‘’zoef zoef’’ Boers die met een verwoestend schot de keeper van Hoonhorst wist te verschalken (leuk voor hem want zijn vader stond aan de kant te kijken) en niet veel later was het onze knuffelturk die naar een scrimmage de bal in kon tikken (knuffeldeknuffel). De ruststand was dus 2-0 en gelukkig kwam het nu dus niet meer aan op die twee wijsneuzen en dat was ook maar goed ook want de tweede helft was dan ook beduidend minder.

Een vrije trap op 20 meter van onze goal werd vakkundig door onze isolatiekeeper uit de hoek getikt maar kwam via de paal in de voeten van een Hoonhorster 2-1. Kansen voor Hoonhorst kwamen er echter niet meer maar wel werd er nog gescoord door Fevzi die met zijn snelheid een afzwaaiende dieptebal van onze koeltechnieker nog net kon halen en deze zeer kundig afronde (ja, de moeilijke ballen gaan er wel in) 3-1 ‘’eindstand’’.

Eindconclusie van de Leidert; Raalte heeft de het zich onnodig moeilijk gemaakt door de kansen in de eerste helft te laten liggen, maar wel de volle winst gepakt en niks weggegeven.

Volgende week de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen de veteranen van Rohda VE2, of Tonnie dan ook aanvoerder is? daarover denkt de Leidert in al zijn wijsheid nog over na, je kunt aan Tonnie gewoon  merken dat hij moeite heeft om als aanvoerder niet de gebruikelijke flauwekul uit te kramen zoals wij dat van hem gewend zijn, daarbij denkt hij ook dat hij zich moet bemoeien met het wisselbeleid en dat kunnen we niet hebben, maar het mooie is wel dat Tonnie na de wedstrijd gewoon weer  TONNIE is.

bron: SV Raalte