Vervelende middag in de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles verloor zondag voor het eerst sinds een jaar in eigen huis. Tot de 35e minuut leek het daar niet op. Maar nadat Turuc er met rood af moest en Vitesse een penal mee kreeg was het gebeurd. 

Toen de bal vijf minuten later toevallig op een rood-geel arm kwam ging de bal wederom op de stip. De Adelaarshorst sloeg op tilt, Makkelie was de gebeten hond. De wedstrijd werd uiteindelijk zelfs gestaakt nadat een supporter het veld opkwam (om te vertellen dat die tweede penal toch echt onterecht was) en oud en nieuw te vroeg werd gevierd.

Lucas Piazón benutte de twee gegeven strafschoppen. Kakuta zette de stand na meer dan een uur op 0-3, de schade werd verder beperkt door de thuisploeg. Hierdoor handhaaft Vitesse zich als de nummer één van de Eredivisie, Go Ahead zakt naar plek 13.

In de volgende speelronde neemt Go Ahead Eagles het op tegen SC Heerenveen. Turuc ontbreekt bij dat duel.

GA Eagles-Vitesse 0-3. 34′ ROOD Türuç. 35′ 0-1 Piazon. 43′ 0-2 Piazon. 65′ 0-3 Kakuta

Opstelling GA Eagles. Eloy Room; Doke Schmidt (82. Mawouna Amevor), Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Erik Falkenburg (72. Lars Lambooij), Sjoerd Overgoor, Deniz Türüç; Jarchinio Antonia, Marnix Kolder (72. Joey Godée), Xander Houtkoop.