Zwolle – Twee strafschoppen, twee rode kaarten en vier tegendoelpunten. PEC Zwolle beleefde afgelopen weekend in eigen huis tegen NEC Nijmegen een vervelende avond. In een eerste helft waarin PEC Zwolle minimaal gelijkwaardig was aan NEC bleken – net als in voorgaande wedstrijden- persoonlijke fouten van doorslaggevend belang voor het uiteindelijke 0-4 verlies. ,,Ik word pas boos als er geen verbetering komt, maar daar wordt het onderhand wel tijd voor”, zo gaf trainer Art Langeler na afloop aan.

In de basisopstelling was er geen plaats voor nieuweling Denni Avdic, hij begon op de bank. Youness Mokhtar stond wel in de basis en was in de beginfase betrokken bij een prima aanval vanaf de linkerkant. De inzet van Rochdi Achenteh ging voorlangs. De thuisploeg was voor 9678 toeschouwers de bovenliggende partij, maar kwam na iets meer dan een kwartier spelen toch op achterstand. Joey van den Berg kreeg de bal tegen zijn hand aan in zijn eigen strafschopgebied, scheidsrechter Makkelie floot daarom voor een strafschop. Ryan Koolwijk benutte die koelbloedig en deed dit een kwartiertje later opnieuw. Leon ter Wielen kwam in aanraking met NEC’er Rieks. ,,Hij raakte me op mijn hoofd. Ik trok mijn hand nog terug voor mijn gevoel, maar er was wel contact”, herinnerde Ter Wielen zich. ,,Het was een opeenstapeling van fouten”, vond Langeler. Vlak daarvoor was Furdjel Narsingh nog dichtbij de gelijkmaker geweest, maar tot twee keer toe kon hij niet binnenschieten. ,,Dan was het een andere wedstrijd geweest”, aldus de met rood weggestuurde goalie.

In de tweede helft hoopte PEC Zwolle er desondanks nog een wedstrijd van te maken. Er werd druk naar voren gezet, nieuweling Avdic kwam in het veld en hij was ook dichtbij een kans. Hij kwam alleen net tekort om te kunnen scoren. NEC was al eerder dichtbij de 0-3 geweest en kon na de tweede gele kaart voor Van den Berg rustig uitlopen naar 0-4. ,,Toen was de wedstrijd wel gespeeld”, besefte Langeler.

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20.45 uur wordt er in Rotterdam tegen Feyenoord gespeeld.

bron: PEC Zwolle

foto’s: Henry Dijkman/Hans Keuzekamp