Vervelend avondje in Emmen voor GA Eagles

GA Eagles verloor vrijdagavond met duidelijke cijfers in Emmen: 4-1. Het duel kende in de dertiende minuut een belangrijk moment, namelijk de rode kaart voor GA Eagles-doelman Zwarthoed. Met ’tien tegen elf’ ging een hoofdrol uiteindelijk naar oud-Eagle Marnix Kolder. De Winschoter, in de zomer overbodig in Deventer, maakte twee treffers.

Als Emmenaar Deul na een klein kwartier spelen alleen op doelman Zwarthoed afgaat is de goalie te laat en kan hij de aanvaller buiten zestien alleen nog afstoppen door zijn handen te gebruiken. Gevolg is een rode kaart en een noodgedwongen wissel (middenvelder Daemen voor reservedoelman Cummins).

Na enige gewenning aan de man-minder-situatie haalt Mannes na een halfuur spelen uit. De bal vliegt van geruime afstand in de verre hoek (1-0). Voor rust maakt Kolder met hoofd 2-0. De Kogel weet echter middels een schitterende vrije trap in de kruising iets terug te doen (2-1), waardoor de spanning nog terugkwam.

Emmen, dat het duel eerder had kunnen beslissen, deelde via een intikker van Jallo halverwege de tweede helft de genadeklap uit (3-1). Alsof de avond voor de nummer twee uit de Jupiler League nog niet pijnlijk genoeg was, schoot Kolder er in de extra tijd nog een vrije trap in (4-1).

Komende vrijdag krijgt GA Eagles kans zich thuis tegen hekkensluiter Almere City te revancheren. Aanvang 20.00u.

FC Emmen-GA Eagles 4-1 (2-1)
28′ 1-0 Mannes
37′ 2-0 Kolder
44′ 2-1 De Kogel
63′ 3-1 Jallo
90′ 4-1 Kolder

Bijz.: Rode kaart: ’13 Zwarthoed (GA Eagles)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed: Teijsse, Schenk, Vriends, Nieuwpoort (62. Lambooij), Duits (46. Rijsdijk), Daemen (15. Cummins), David, Wolters, De Kogel, Van Ewijk.

Foto: OrangePictures