UPDATE: Tanda toch niet naar GA Eagles

Dario Tanda nam vorig seizoen abrupt afscheid van GA Eagles. De club waar hij opgroeide keerde hij de rug toe na priveproblemen. Tanda dook vervolgens op bij PEC Zwolle, waar hij aanvankelijk ook dit seizoen zou blijven. GA Eagles heeft hem echter binnengehaald voor een tweede kans.

Tanda (21) kwam twee seizoenen geleden over van Jong FC Twente naar GA Eagles. De Deventenaar kreeg echter tegenslag in de privesfeer waardoor de middenvelder en de club zijn contract na een maand lieten ontbinden. ‘Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee. Vervolgens besloot ik abrupt om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest. Het was zelfs dom van me om weg te gaan bij Go Ahead Eagles’, laat Tanda weten tegenover de officiele site van GA Eagles.

Nadat de Deventenaar zich had hervonden ging hij op amateurbasis voor PEC Zwolle spelen. De Zwollenaren meldden onlangs dat Tanda nog een jaar verbonden zou blijven. Echter, kwam daar zondag een verrassende wending in. Tanda keert voor twee seizoenen terug in Deventer.

UPDATE 6 juli (vanuit PEC Zwolle):

Er is op een constructieve manier met elkaar gesproken en inmiddels kunnen alle betrokken partijen melden dat de kou uit de lucht is. PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en het management van Dario Tanda zijn tot een oplossing gekomen, waardoor de overstap van Tanda naar Go Ahead Eagles inmiddels op goedkeuring kan rekenen van alle partijen.

UPDATE 9 juli (vanuit GA Eagles):

De komst van Dario Tanda naar Go Ahead Eagles gaat alsnog niet door. De afgelopen dagen rezen er bij de speler twijfels over zijn terugkeer naar de club, waarop hij besloot om af te zien van de onlangs overeengekomen verbintenis met Go Ahead Eagles.

Foto: OrangePictures