Verlies tegen PSV kan PEC Zwolle lachend verdragen

PEC Zwolle heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Op eigen veld is PSV met 2-1 te sterk voor de kersverse bekerwinnaar. ‘We zullen nu wel uit het linkerrijtje zijn gedonderd, dat vinden vast veel mensen jammer, maar het was een mooi seizoen’, stelt trainer Ron Jans.

Met Giovanni Gravenbeek en Darry Lachman in de basis begon de thuisploeg sterk aan het duel. ,,We waren heel dominant, PSV had weinig in te brengen”, vond Gravenbeek. Tot grote kansen leidde het niet. Mateusz Klich was dichtbij, maar hij kreeg de bal niet goed aangespeeld door Guyon Fernandez. Hierdoor ging de kans verloren. Aan de andere kant was de eerste de beste kans wel raak. Jurgen Locadia schoot in twee instanties raak, nadat Abel Tamata aan de linkerkant doorkwam.

Na de rust kwam Zwolle wel op gelijke hoogte. Mustafa Saymak kreeg de bal van invaller Furdjel Narsingh en schoot prima raak. Zwolle ging op jacht naar meer, maar het was juist PSV dat andermaal op voorsprong kwam. Bryan Ruiz stond op de goede plaats om een voorzet van Santiago Arias binnen te koppen. De 1-2 bleek ook de eindstand. ,,Na de 1-1 moet je de wedstrijd ‘lezen’. Dat deden we niet en kost je een punt. Dat is jammer maar ook niet meer dan dat”, aldus Jans.

Volgende week zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Enschede wordt er om 18.45 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – PSV 1-2
21′ 0-1 Locadia
62′ 1-1 Saymak
74′ 1-2 Ruiz

OpstellingĀ PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Klich (77. Nijland), Saymak, Drost, Thomas (58. Narsingh), Fernandez (70. Benson)

Bron: peczwolle.nl

Foto’s: Johan Wolff