Verdediger Marcellis langer bij PEC Zwolle, Holla naar Twente

PEC Zwolle heeft het contract van Dirk Marcellis met drie seizoenen verlengd. De 29-jarige verdediger, die in juli 2015 overkwam van NAC Breda, blijft zodoende tot en met het seizoen 2019-2020 in Zwolle actief. Tot nu toe speelde Marcellis 63 wedstrijden voor de Zwollenaren. Hierin wist hij vier keer het doel te vinden en bereidde hij drie keer een doelpunt voor.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is te spreken over de verlengde samenwerking:,, Dirk heeft de afgelopen seizoenen bewezen van enorme waarde te zijn voor PEC Zwolle. Dit komt voort uit zijn ervaring, rust en verdedigende kwaliteiten. Het doet me dan ook goed, een speler van Dirk zijn ervaren kaliber voor langere tijd aan de club te kunnen binden.”

Ook Marcellis is blij met zijn verlengde verblijf in de Hanzestad:,, De afgelopen twee seizoenen heb ik hier nagenoeg alle wedstrijden kunnen spelen. Zowel op als buiten het veld heb ik het erg naar mijn zin in Zwolle, ik voel mij hier gewaardeerd en op de juiste plaats. Deze lijn hoop ik de komende jaren te continueren.”

PEC Zwolle raakte, zoals eerder al werd gesuggereerd, middenvelder Danny Holla transfervrij kwijt. Holla tekende vandaag voor drie seizoenen bij FC Twente.

Foto: Johan Wolff