Verdediger Ketting voor twee seizoenen naar GA Eagles

Rick Ketting is Eagle. De 21-jarige centrale verdediger komt over van Sparta en tekent voor twee jaar in Deventer.

Ketting doorliep de hele jeugdopleiding van Sparta en maakte in 2014 zijn debuut in de hoofdmacht. Een jaar later speelde de Nieuwerkerker twee interlands voor Oranje Onder-20, waarin hij twee keer scoorde. In het kampioensjaar van Sparta, 2015/2016, knokte Ketting zich al snel in de basis en had daarmee een belangrijk aandeel in de titel van de Jupiler League. In totaal staat de teller op 47 officiële duels voor de Kasteelheren.

Rick Ketting trainde afgelopen week twee dagen mee bij Go Ahead Eagles en speelde een helft mee tegen Almere City FC. Het huis van zijn goede vriend en doelman Maarten de Fockert diende als logeeradres. Ketting: “Met hem heb ik het veel gehad over Go Ahead Eagles, ook al voordat ik op proef kwam. Hij vertelde mij over een selectie en staf met veel kwaliteit en een club waar de randzaken goed en professioneel geregeld zijn.”

‘Geef nooit op’
Ondanks dat de centrale verdediger vrijwel zijn hele voetballeven doorbracht bij Sparta, had hij zelf ook al een helder beeld van zijn nieuwe club. “Go Ahead Eagles staat er gewoon op alle fronten goed op in Nederland: qua stadion, fans en beleving. De club is ambitieus, net als ik. Terugkeren op het hoogste niveau, dat is het doel. Wat de fans van mij kunnen verwachten? Ik ben goed in de duels, coach mijn medespelers en ga altijd écht 100%. Ik geef nooit op.”

Potentie
“Afgelopen week bevestigde Rick tijdens zijn proefperiode het beeld dat we al van hem hadden”, aldus technisch manager Dennis Bekking. “Hij is een sterke verdediger met veel potentie. Bovendien zit er een goede kop op en beschikt hij over veel spelintelligentie. Die gebruikt hij ook in de coaching naar zijn medespelers.”