Veldmate laat Eredivisie schieten voor GA Eagles

Jeroen Veldmate (29) is Eagle. De centrale verdediger, die eerder onder meer uitkwam voor FC Groningen, Sparta, Heracles Almelo en FC Emmen, tekent onder voorbehoud van medische keuring voor twee seizoenen bij Go Ahead Eagles.

Het is alweer een tijdje geleden dat het eerste gesprek tussen Jeroen Veldmate (foto, rechts) en John Stegeman, Paul Bosvelt en Hans de Vroome plaatsvond. Het gesprek verliep goed, zeg gerust: heel goed. Met de Play-Offs in aantocht ging het contact even ‘on hold’, want onbetwiste basisspeler Veldmate wilde samen met zijn teamgenoten geschiedenis schrijven met FC Emmen. De inkt van het mooiste hoofdstuk uit de clubgeschiedenis van de Drenten was nog nat, toen de centrale verdediger de knoop door diende te hakken: Go Ahead Eagles of de Eredivisie in met FC Emmen?

Combinatie
“Een moeilijke keuze, die ik echt op gevoel heb gemaakt”, zegt Veldmate nu. “Ik werd superenthousiast van het verhaal van Go Ahead Eagles, maar als er na de promotie met Emmen 15.000 mensen voor je neus staan tijdens de huldiging doet dat ook wel wat met je. Afgelopen woensdag heb ik de keuze gemaakt: Go Ahead Eagles. Waarom? De combinatie van het verhaal en de club. Het verhaal van de mannen die zijn ingestapt om Go Ahead Eagles weer terug te krijgen waar ze hoort. En de club die beschikt over een prachtig stadion en een grote en fanatieke aanhang.”

Leidende rol
Jeroen Veldmate treedt in de voetsporen van vader Henk, die in de jaren ’70 en ’80 voetbalde aan de Vetkampstraat. Met welke ambitie komt de centrale verdediger naar de geboorteregio van zijn vader? Veldmate: “Ik denk dat het belangrijkste is dat de supporters komend seizoen weer denken: wat we nu op het veld zien, ís deze club. Als spelersgroep moeten we een team vormen met karakter. Ik hoop daar met mijn ervaring een leidende rol in te kunnen spelen. Maar of je nou 18 bent of 29, zoals ik: het gaat erom dat je 100% geeft. Dat er dan mooie dingen kunnen ontstaan, weet ik uit ervaring…”

Persoonlijkheid
Opgebouwde ervaring is een van de redenen waarom technisch manager Paul Bosvelt content is met de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. Bosvelt: “De leidende rol die hij zelf noemt hebben wij ook voor ogen. Jeroen is een steady persoonlijkheid, een karakter dat belangrijk is in een team. Als speler is hij groot, sterk en opbouwend goed. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Bron: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff