Donderdag 2 en vrijdag 3 januari hebben 28 fanatieke voetballertjes deel genomen aan de tweede editie van de zaalvoetbal 2-daagse. De Voetbal Academie onder leiding van Daan Koerhuis organiseerde deze dagen in de Sporthal van S.V. Broekland. De dagen waren gevuld met veel wedstrijdjes, spelonderdelen en natuurlijk een toernooi.

Het idee om deze zaalvoetbal dagen te organiseren komt voort uit de zaalcompetitie die elke zaterdag wordt gehouden in Salland. Alle pupillen spelen dan onderling wedstrijdjes in de zaal. Gerichte training daarvoor is er echter nog niet en daar speelde De Voetbal Academie op in. Na twee dagen kon men echt merken dat er meer balcontrole was bij de spelers.

Vier enthousiaste trainers hadden allen een team van 7 spelers onder hun hoede. Met dat team deden ze behalve oefeningen ook mee aan het toernooi. Australië, Spanje, Chili en Nederland waren de teamnamen en de trainers konden door middel van het trainersspel ook daadwerkelijk punten binnen halen voor hun team. Uiteindelijk was het Australië dat in de verlenging won.

De Voetbal Academie geeft ook elke vrijdag training op het kustgrasveld van Wijhe’92. In Maart start er weer een nieuwe periode van 15 weken. Kijk voor meer informatie of voor foto’s en filmpjes van de zaalvoetbal 2-daagse op www.devoetbalacademie.nl