Rond de 200 mensen bezochten afgelopen vrijdag het open huis bij Obalo remedial teaching en orthopedagogiek in Raalte. Leerlingen met ouders, collega-zorgverleners, delegaties van verschillende Raalter scholen en ook verscheidene ouders met een gerichte hulpvraag kwamen feliciteren en maakten van de gelegenheid gebruik om op deze dag een kijkje te nemen in het nieuwe praktijkgebouw.

De middag begon met de officiële opening van het praktijkgebouw. In het bijzijn van diverse genodigden, onder wie wethouder Roger de Groot, werd een prachtig gedicht onthuld en voordragen. Obalo-leerling Rowin Strijdveen heeft met dit gedicht wedstrijd gewonnen die in het kader van de opening was uitgeschreven.

De genodigden en vele andere geïnteresseerden konden daarna – onder het genot van een drankje en een hapje  – alle ruimtes van de praktijk bekijken. Velen toonden zich verrast over de grootte en de gezelligheid van de praktijk.  Ook gingen bezoekers in gesprek met medewerkers van Obalo die vol trots over hun werk en aanbod vertelden. Een goochelaar en een suikerspinapparaat zorgden voor een extra vrolijke noot voor de bezoekers.

Elvira Rouwenhorst-Pont van Obalo toont zich verheugd over de grote belangstelling voor de praktijk. “We hebben met z’n allen hard gewerkt om een hoge kwaliteit te kunnen leveren in de hulp aan kinderen en ook om dit gebouw te realiseren. Het is geweldig om te merken dat dit kennelijk gewaardeerd wordt”, aldus Rouwenhorst.