Vechtdal-derby: Blijft ASC’62 of OZC aangehaakt?

Aanstaande zaterdag staat in Dalfsen de ‘Vechtdal-derby’ op het programma: ASC’62-OZC Ommen. Beide ploegen zijn in 2H op zoek naar de aansluiting met de verrassende koploper Be Quick’28 uit Zwolle. ‘Een nederlaag betekent een stap terug in de strijd bovenin’, weet OZC-aanvoerder Floris Buitenhuis (foto, geheel rechts).

ASC’62 heeft onder leiding van trainer Marcel Waaijer dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloren. Drie gelijke spelen en tweemaal winst zorgden tot nu toe voor negen punten en een vijfde plek. De blauw-witten blijken met name verdedigend sterk, gezien het geringe aantal tegengoals tot nu toe (driemaal). Een kwaliteit die OZC-speler Buitenhuis kan beamen: ‘ASC’62 was en is verdedigend ijzersterk. Ze kunnen als geen ander afwachten en loeren op de kansen die komen na fouten van een tegenstander. Vorig seizoen maakten wij fases in de wedstrijd het spel, maar straften zij gemaakte fouten van ons hard af’.

De onderlinge duels van vorig seizoen eindigden in Dalfsen in 3-1 en in Ommen zelfs in 1-6. ‘Het kan zaterdag een mooi potje worden tussen twee ploegen die aan willen blijven haken bij de top in onze klasse. Voorafgaand aan de competitie had ik ASC’62 en Vroomshoopse Boys dan ook wel bovenin verwacht. Be Quick’28 is als koploper wel verrassend. Wij zijn als groep ook bij elkaar gebleven, met Hermen Hogenkamp die erbij gekomen is. Daarom denk ik dat wij ook weer stappen omhoog kunnen maken in de richting van de top van onze klasse’, stemt Buitenhuis positief.

De Ommer ploeg staat op dit moment één punt boven de tegenstander van zaterdag. Na een begin met drie overwinningen werden de afgelopen weken verloren (Hulzense Boys, 5-3) en gelijkgespeeld (De Weide, 0-0). Daarmee behaalde OZC tien punten uit vijf duels en daarmee een gedeelde tweede plaats.

OZC kan zaterdag (na een reis) weer beschikken over Jurrian IJzebrink. Voor de rest blijft de groep van trainer Han Hanekamp hetzelfde als deze de voorgaande weken was.

Het duel staat komende zaterdag onder leiding van de heer Everlo.

ASC’62-OZC Ommen zaterdag 12 oktober, aanvang 14.30u.

 

Foto: OZC Ommen-ASC’62 (1-6) op 6 april 2013. (Henk van Elburg www.vvozc.nl)

NB: Aanstaande zaterdag zijn we live bij het duel aanwezig. Tussenstand van deze wedstrijd volgen? Volg ons dan op Twitter en/of via #svlive.