USV verliest, Mariënheem meldt zich met titelkansen

Na het verlies van Heracles afgelopen donderdag in het inhaalduel tegen La Premiere (2-1) is de strijd bovenin 5A weer ongemeen spannend. Heracles herstelde zich deze zondag wel knap tegen USV (2-3). De Nieuwleusenaren worden hierdoor teruggezet in hun titelaspiraties. Mariënheem dat won in en tegen Nieuw Heeten (0-1) doet echter, ook gezien het komende programma, weer volledig mee!

USV nam in de topper tegen Heracles brutaal de leiding. Leon Kooiker stond aan het einde van een prima aanval (1-0). Heracles kwam echter snel weer terug in de wedstrijd, die men ook grotendeels domineerde. Kevin de Vries kopte de gelijkmaker binnen (1-1), waarna de bezoekers vlak voor rust via een penalty van topscoorder Ben Gerritsen zelfs op voorsprong kwamen (1-2).

Mistasten in de USV-defensie zorgde net na rust dat Sirin erg eenvoudig de 1-3 kon binnenkoppen. Ook de thuisploeg kreeg deze middag een strafschop, die werd benut door Rick Timmerman (2-3). Het zorgde nog voor een slotoffensief, maar helaas voor de ploeg van trainer Theo van ’t Zand bleef het bij 2-3.

In Nieuw Heeten speelde de thuisploeg ‘frank en vrij’. De bezoekers uit Mariënheem kende heel wat meer druk in positieve zin. De ploeg van trainer Sander Brinkman heeft nog alle kansen op de titel en was gebaat bij winst. Zeker gezien het komende programma lijkt Mariënheem een grote kanshebber te zijn.

Na een 0-0 ruststand was het Randy Bloeme die net na rust via een strafschop raak wist te schieten (0-1). Hierdoor boekten de Mariënhemers een uiterst belangrijke overwinning in Nieuw Heeten. Zie onderstaande stand en resterend programma.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (Nieuw Heeten-Mariënheem)

top 5a 20042015