USV pakt periodetitel 5A na gelijkspel bij Heracles

In 5A worden slechts twee periodetitels vergeven dit seizoen. Vandaag sloot de eerste periode af met het inhaalduel tussen nummer twee Heracles en koploper USV. De laatstgenoemde ploeg ging er met de prijs vandoor na een 3-3 gelijkspel.

Het duel tussen de twee topploegen in 5A, verschil vooraf één punt, kende een vliegende start voor de thuisploeg. Na zes minuten stond de ploeg van trainer Ronnie Braak op een voorsprong (1-0). Echter wist USV nog voor de rust de wedstrijd te doen kantelen. Eerst was het Valentijn Vogelzang (foto) die middels een vrije trap de gelijkmaker binnenschoot. Vlak daarna, en net voor de thee, zette Thijmen Stegeman de Nieuwleusenaren op een voorsprong (1-2).

Na rust leek de ploeg van trainer Theo van ’t Zand met een treffer van Ron Meijerink (1-3) in een zetel te zitten, maar kwam Heracles nog terug tot 2-3 en 3-3 (penalty). USV mocht zich na het laatste fluitsignaal periodekampioen noemen, al blijft het in de stand in 5A nog steeds ongemeen spannend. USV heeft 31 punten, Heracles 30 en Mariënheem staat op een derde plaats met 26 punten.

Volgende week is USV vrij, die week erop neemt men het thuis op tegen Vilsteren.