USV maakt Raalte in omschakeling slachtoffer

‘USV is sterk in de omschakeling. Wij waren achterin nogal gehavend en hebben ons goed verweerd. Uiteindelijk weten ze, na risico’s van ons, het duel op het laatst te beslissen’, zag Raalte-trainer Jan Plagman na een 2-0 nederlaag vanmiddag in Nieuwleusen.

Raalte wist vandaag voor de vijfde maal op rij niet te winnen in 5A. ‘Met name achterin moest ik nogal wat schuiven door blessures. Gelukkig kon spits Nick van Tolij wel meedoen. Hij is in afwachting van het beroep dat we aantekenden tegen zijn schorsing.’

De oefenmeester uit Wijhe zag thuisploeg USV na ruim een halfuur op voorsprong komen via Ron Meijerink (1-0). ‘Nick kopte nog een keer op de lat en Jef Hegteler had nog een goede kans. Helaas viel de gelijkmaker niet. USV doet dat gewoon goed, snel schakelen en het middenveld snel bij laten sluiten. Een afgeslagen bal helemaal op het einde betekende de 2-0.’ Frank Kuiper bracht USV uiteindelijk in veilige haven (2-0).

Door de nederlaag staat Raalte op een tiende plaats met 11 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen nummer laatst Manderveen.