Lemelerveld laat USV uitrazen en tankt vertrouwen

Op een bijveld in Nieuwleusen werd vandaag het 2e ronde bekerduel tussen USV en Lemelerveld afgewerkt. De Lemelervelders lieten vijfdeklasser USV uitrazen, zonder dat het hen tegengoals kostte. Tevens scoorde de ploeg van trainer Edwin Duim evenveel goals als men tot nu toe in de competitie had gemaakt: eindstand 0-4.

De eerste helft kenmerkte zich door twee strafschoppen. Koen Nijveld wist tweemaal raad met deze buitenkansen. USV had met name bij de tweede strafschop het nodige verweer richting scheidsrechter Arends. ‘Twee terechte strafschoppen in mijn ogen’, zag Duim.

Met een 0-2 voorsprong was het duel na rust echter nog niet gedaan. Het moet gezegd worden dat de ploeg van trainer Theo van ’t Zand bleef strijden voor een goed resultaat. Lemelerveld-doelman Ramaker moest vaker handelend optreden dan hij mogelijk had gedacht vooraf.

Raakte USV voor rust nog de lat en later de voeten van de Lemelerveldse goalie, was het na rust een schot voorlangs en opnieuw Ramaker die voorkwamen dat het gevecht nieuw leven werd ingeblazen. Na een rake kopbal van de geheel vrijstaande Niels Noordman (0-3) leek het duel gespeeld na een uur spelen. Een onhandige eigen goal vlak voor tijd bracht vervolgens de eindstand op het bord: 0-4.

Duim: ‘Na de 0-1 kregen we een terugval en kreeg USV ook gezien de ideale omstandigheden voor hen nog de nodige kansen. Na de 0-2 zijn we verstandig geweest tot aan de rust, we hebben ze geen aanleiding gegeven terug te kunnen komen.’

Lemelerveld dat dit seizoen in 2J alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen, tankte vandaag het nodige vertrouwen. ‘Fijn om weer de nodige goals te maken, bij vlagen was het combinatiespel ook goed en ik ben blij dat de eerder geblesseerde jongens ook weer aansluiten’, besloot Duim.

Door het resultaat bekert Lemelerveld door naar de 3e ronde. Zie ook ons bekeroverzicht. Komende zondag speelt Lemelerveld in de competitie in Denekamp tegen SDC’12.