USV één horde verwijderd van 4e klasse, Mariënheem verslagen

In Hoonhorst werd Hemelvaartsdag het beslissingsduel tussen USV en Mariënheem gespeeld. Dit duel moest uitwijzen wie zich nummer twee mocht noemen op de eindranglijst van 5A. Beide ploegen waren namelijk met 51 punten geëindigd. Aangezien de nummer twee nog een beslissingswedstrijd tegen de nummer twee uit 5B mag spelen, moest eerst in Hoonhorst bepaald worden wie deze nummer twee van 5A was. Het werd USV, dat Mariënheem met name in de tweede helft tegen de muur zette (2-1).

Mariënheem kwam tegen het einde van de eerste helft wel op voorsprong, door een eigen doelpunt aan Nieuwleusense zijde na een corner (0-1). Net na rust gebeurde hetzelfde maar nu in het doel van Mariënheem-doelman Lorkeers. Een scherpe voorzet werd door de Mariënhemers zelf binnengelopen (1-1). Daarna maakte USV het spel en stond Mariënheem met de rug tegen de muur. Toch kwam de ploeg van trainer Sander Brinkman er nog enkele keren gevaarlijk uit.

Toen het duel richting het einde ging legde USV-linksback Valentijn Vogelzang nog een keer aan voor een vrije trap. De verdediger schoot de bal resoluut laag langs de muur (2-1). Door de winst speelt USV komende zondag op het terrein van De Zweef in Nijverdal tegen Buurse, de nummer twee in 5B. Bij winst promoveert de ploeg van trainer Theo van ’t Zand naar de vierde klasse. Bij verlies doet men in de herkansing nog mee in de reguliere nacompetitie.

Hoonhorst hoopt dat USV wint, want dan wordt de plaats in de reguliere nacompetitie door hen ingevuld. Mariënheem speelt door het verlies ook in de reguliere nacompetitie. Men speelt daarin een dubbele confrontatie tegen De Lutte, te beginnen zondag thuis. Bij winst over twee duels promoveert men ook naar de vierde klasse.