USV brengt Vilsteren tiende competitienederlaag toe

USV werd voorafgaand aan het seizoen genoemd als één van de titelkandidaten in 5I. Toch kreeg de ploeg van trainer Theo van ’t Zand de nodige nederlagen te verwerken. Inmiddels lijkt USV weer op te krabbelen. Mede door de overwinning van gisteren in en tegen Vilsteren (1-3) pakte USV zeven punten uit drie duels. ‘Ik ben blij met deze overwinning, waardoor we weer naar de top vijf kunnen kijken. Die top-5 positie is onze doelstelling’, zegt Van ’t Zand na afloop van het duel.

De oefenmeester vervolgt: ‘We begonnen gretig en scoorden na vijf minuten de 0-1. Ron Meijerink maakte deze treffer. Daarna hielden we de druk erop. Alleen ontbrak het aan een goede eindpass.’ Toch zag Van ’t Zand zijn ploeg na een klein halfuur spelen nog op 0-2 komen door opnieuw een goal van Ron Meijerink.

‘Na rust viel een lange bal van Vilsteren goed bij hen. Na een rebound werd het 1-2 (doelpunt Henri Tuin, red.). De tweede helft was niet goed van ons, maar gelukkig maakten we snel na hun goal via Rick Timmerman de 1-3. Al met al een goede overwinning’, besluit Van ’t Zand.

USV gaat met dertien punten uit elf duels en een achtste plaats de winterstop in. Het ‘gat’ tot de vijfde plaats is vier punten.

Voor Vilsteren zijn het zware tijden. De ploeg heeft nog niet gewonnen dit seizoen. In elf wedstrijden speelde men eenmaal gelijk (thuis tegen Go Ahead, 1-1). Met één punt staat men dan ook troosteloos onderaan in 5I.

Bron foto: www.unionsv.nl

Overige uitslagen 5e klasse I:

Mariënheem-Raalte 4-3
Wesepe-Nieuw Heeten 0-3
SDOL-Sportlust Vroomshoop 1-5