USV na 37 jaar terug in de derde klasse

USV heeft deze zondag geschiedenis geschreven. De ploeg uit Nieuwleusen keert na 37 jaar weer terug naar de derde klasse. Door een 0-1 overwinning bij Wacker, en een nederlaag van concurrent OVC’21, werd de ploeg van trainer Theo van ’t Zand namelijk kampioen van 4E in Noord.

Een knappe prestatie mag het kunstje van de blauw-witten zeker genoemd worden. In 2015 promoveerde de ploeg namelijk nog uit de 5e klasse. Twee seizoenen later staat men na deze zomer al in de derde klasse.

USV beloont hiermee een prima seizoen, waarin tot nu toe 18x werd gewonnen, 5x gelijk werd gespeeld en slechts eenmaal werd verloren. OVC’21 uit Ommen hield de ploeg van Van ’t Zand lange tijd bij.  De Ommenaren zagen met lede ogen dat het onderlinge treffen op 2 april in de slotsecondes nog in 1-1 eindigde. Mede hierdoor kon USV het karwei op eigen kracht afmaken.

Zo geschiede twee wedstrijden voor het einde in 4E noord. OVC’21 verloor van middenmoter Oranje Zwart met 1-0. USV leek bij nummer drie Wacker op 0-0 af te stevenen en het kampioensfeest een week te moeten uitstellen. Dennis van der Veen wist echter in de slotfase de bevrijdende 0-1 op het bord te zetten. Genoeg voor een explosie aan vreugde in Nieuwleusen!

USV, namens de redactie van SallandVoetbal van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Foto: www.unionsv.nl