De VV Heino heeft de belangrijke wedstrijd tegen SDC’12 met duidelijke cijfers gewonnen. Op sportpark De Kampen werd het 3-0. Dankzij deze overtuiging blijft de ploeg van Marc Lobbert de twee koplopers in 2J op de hielen zitten. Bovendien herpakte Heino met deze zege de leiding in  de strijd om de derde periode.

Kortom: uitstekende ingrediënten om na afloop in de kantine voluit mee te doen aan Crazy Saterday: een verenigingsavond om de kas te spekken…

Op de zege viel niets af te dingen.  Heino speelde misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. Zeker de eerste helft kende een hoog niveau. Met goed verzorgd voetbal werd efficiënt gecombineerd. Binnen tien minuten had er al een 2-0 score op het bord kunnen staan als spits Hidde Smeenk een tikkeltje meer geluk had gehad in de afronding. Zijn rol was echter wel belangrijk, omdat hij met zijn dreiging zorgde voor ruimte op de flanken.

Overigens toonde ook SDC’12 over een uitstekende ploeg te beschikken. Door compact te  verdedigen af te wisselen met snelle omschakelingen was het voortdurend oppassen geblazen. In de 32e minuut kreeg SDC’12 zelfs een grote kans om de score te openen. Uitblinker Ruud Ottenhof legde een vrije trap leep breed, en bracht daarmee back Mirko van der Zande in stelling, die vervolgens rakelings naast schoot.

Het antwoord van Heino kwam korte tijd later. In de 34e minuut kopte Hidde Smeenk net naast, en was in de 35e minuut de inzet van Rik Keijzer niet strak genoeg. De groenhemden bleven echter aandringen en na een speelse combinatie bracht Remco Beumer (foto boven) in de 41-ste minuut met een klassiek puntertje de stand op 1-0. SDC’12 keeper Bram Bonnes liet daarbij de bal door vingers glippen.

Robin Gerritsen scoorde de 2-0 en de 3-0.

Na rust eenzelfde beeld. Hoewel de Denekampers nog wel meer aanvalsdrift liet zien, bleef Heino de bovenliggende partij. Pas rond de 75-ste ontstond er echte reuring. Eerst moet Heino-goalie Vastenavond met een ware snoekduik een tegentreffer voorkomen. In de eerste volgende aanval werd het goede spel van Heino beloond dankzij een treffer: Robin Gerritsen werd met een fraaie steekbal door Jeroen Bos in positie gebracht en rondde goed af: 2-0. In de 76-ste minuut was het dezelfde Gerritsen die (met assist van Kevin Fuselier) de wedstrijd op slot gooide: 3-0.

In de slotminuut beging Wilco Gerritsen nog een onnodige overtreding. Het leverde het zijn tweede gele kaart op, dus kon hij vervroegd gaan douchen. Daarbij moet gezegd worden dat Gerritsen even daarvoor ook hard was aangepakt door zijn directe tegenstander, maar dit de leidsman was ontgaan. Het was een kleine smet op een voor het overige prima avondje VV Heino.