Uitslagen 24 en 25 februari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 25-02-2018 20:00u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Blauw Wit’66 4-1

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
Gramsbergen-Nieuwleusen 2-1

Zaterdag 24 december speelde het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen op sportpark ’t Hoge Holt de inhaalwedstrijd in en tegen Gramsbergen. Deze wedstrijd was in december afgelast. Ook nu was het koud maar op kunstgras valt natuurlijk altijd te voetballen. Het was voor de neutrale toeschouwer best wel een vermakelijke wedstrijd, alleen voor de Nieuwleusenaren uiteindelijk minder omdat de Gramsbergenaren verdiend met een 2-1 zege aan de haal gingen. De eerste helft was er wel een veldoverwicht van Gramsbergen maar de beste kansen waren voor S.V. Nieuwleusen. Tom Vasse kon 2x alleen op de uitstekende Gramsberger goalie Jur Korsters afgaan, die ook 2x als winnaar uit de tweedstrijd kwam.

Na een half uur werd ook Reinier Meijerink uitstekend vrijgespeeld door Rémon Scheper, maar Reinier raakte de paal. Ook Stef Schuurman raakte namens de gastheren de lat. In de 38e minuut werd Reinier wederom uitstekend bediend, nu door Tom Vasse. Maar voordat Reinier uit kon halen werd hij onderuit geschoffeld in de zestien. De toegekende strafschop werd feilloos door Reinier benut en leverde dus een 0-1 voorsprong op net voor rust. In de tweede helft schroefde Gramsbergen onder leiding van vormgever Sander ter Wijlen en de actieve spits Roy Seinen de duimschroeven aan. S.V. Nieuwleusen kwam nauwelijks meer onder de druk vandaan en keeper Timo Muller moest veelvuldig optreden, wat hij vanmiddag uitstekend deed. Maar ook hij kon de gelijkmaker niet voorkomen als uit een scrimmage waar onder andere Roy Seinen bij betrokken was, uiteindelijk Rutger Dijk het laatste beslissende tikje gaf.

In de 63e minuut is het Stef Schuurman die de Gramsberger aanhang laat juichen door de 2-1 binnen te schieten. Hierna probeert S.V. Nieuwleusen nog de bakens te verzetten, maar meer dan een gevaarlijke vrije trap van Ruben Brinkman en een schot van Stan Scholten leverde het niet op. Ook Timo Muller moest nog een aantal keren handelend optreden om een grotere nederlaag te voorkomen. Al met al een verdiende overwinning voor de kwalitatief iets betere ploeg uit Gramsbergen. Ook al had de wedstrijd een ander verloop kunnen hebben als de kansen in de eerste helft wel benut zouden zijn.

Aanstaande zaterdag 3 maart wordt de gestaakte wedstrijd, wegens sneeuwval tegen De Weide, uitgespeeld. De tussenstand is 0-0 en met nog 22 minuten te gaan zullen de Nieuwleusenaren er vol voor moeten gaan. Tijd om vermoeid te raken is er dan in ieder geval niet, want vermoeidheid speelt S.V. Nieuwleusen de laatste tijd wel eens parten.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-Hardenberg’85 1-3

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse D
Lemele is vrij

 

 

Zondag
De Zweef-Rohda Raalte AFGELAST
Heino-SC Bemmel 0-1

Tweede klasse J
Columbia-Overwetering AFGELAST

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Ruinerwold 4-1

Derde klasse B
Heeten-SV Zwolle AFGELAST
Wijhe’92-Albatross 5-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
FC Ter Apel’96-USV 4-1

Alle goede bedoelingen van USV konden in het verre Ter Apel al na 35 tellen terug de koelkast in. Een snelle aanval over links werd in tweede instantie door Sander Egbers afgerond (1-0). De thuisploeg bewoog zich een stuk behendiger over de glimmende plastic sprieten dan USV. In die beginfase ontsnapte USV dan ook een paar keer aan een grotere achterstand. USV probeerde het wel maar kwam veel te weinig voorin. De eenzame spitsen Swen Meesters en Ron Meijerink hadden allebei een kansje, maar na ruim een half uur produceerde Ter Apel ’96 een replica van de eerste treffer. Dit keer ging de doorbraak over de rechterflank. Bart Huizing knikte de voorzet eenvoudig binnen (2-0).

Na rust hield het humeur van de USV supporters gelijk tred met de gevoelstemperatuur. Dat zakte ver onder het nulpunt. Want USV toonde nauwelijks daadkracht en werd dan ook zelden gevaarlijk. De aansluitingstreffer kwam in de 68e minuut letterlijk uit de lucht vallen. De als spits ingevallen Bas Chierandjoe was lastig voor de verdedigers van de thuisclub waardoor de bal ineens panklaar lag voor Sander Schaeffer (2-1). Maar het onsamenhangende USV was en bleef onder de maat. Daardoor kon Ter Apel ’96 binnen 5 minuten de marge herstellen. Doelman Martijn Scheper had nog een redding in huis, maar Bart Huizing reageerde sneller dan de USV defensie (3-1).

De handige Huizing maakte even later ook nog zijn derde treffer (4-1). Het grootste deel van het kleumende publiek had toen al een warmere plek opgezocht. Door de nederlaag moet USV naar beneden kijken. Want de stand in 3C Noord is zo scheef als de toren van :Pisa. USV heeft maar liefst 5 (!) wedstrijden meer gespeeld dan een aantal concurrenten en verbaast zich dan ook met de week meer over dit verloop van de competitie. Zondag staat er voor USV opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan is Weerdinge de tegenstander.

Foto en tekst: Ben Schuurman

SVV’04-OVC’21 AFGELAST
EMMS-Dalfsen 1-1

Vierde klasse H
Raalte-DAVO AFGELAST
Broekland-Lettele 0-1
De Gazelle-Nieuw Heeten AFGELAST
Haarle-Hoonhorst AFGELAST

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Ulu Spor 0-8

Vijfde klasse F
SDOL-Sallandia 6-1
Wesepe-IJsselstreek AFGELAST
Go Ahead-Mariënheem AFGELAST

 

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!