Uitslag Broekland-Kon UD doet de ogen knipperen (3-8)

De neutrale toeschouwer zal er van genoten hebben, maar voor thuisploeg Broekland werd het vanmiddag in 4H geen fijne middag. In het thuisduel tegen Koninklijke UD werd met liefst 3-8 verloren. ‘Bij rust was het 1-5. Een samenloop van omstandigheden, waar we zelf verantwoordelijk voor waren. De eerste helft was heel slecht met grote fouten aan onze zijde’, aldus Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst.

Koninklijke UD stond tot vanmiddag met negen punten uit negen duels onder de Broeklanders maar lieten zien goed te kunnen voetballen. ‘Zij zijn aanvallend sterk en laten verdedigend steekjes vallen. Vandaag lieten ze met name zien veel jongens te hebben die een doelpunt kunnen maken.’

Broekland kwam snel op achterstand (0-1), maar wist dit via Ruben Simons nog even te repareren (1-1). Vervolgens werd het na dik twintig minuten 1-2 en 1-3. ‘Na een halfuur kreeg onze verdediger Bas Booijink de rode kaart en kregen we een penalty tegen (1-4, red.). Daarna werd het knullig 1-5 voor rust.’ Keeper Jaron Hegeman (foto) kwam ook nog ongelukkig in botsing met de doelpaal en moest in de rust de wedstrijd staken.

‘Na rust zijn we 3-3-3 gaan spelen en wilden we in ieder geval met opgeheven hoofd van het veld stappen. We hebben nog voldoende kansen gecreĆ«erd en in fases, ondanks een man minder, gedomineerd’, zag Rouwenhorst. Voor Broekland scoorde Aron Schiphorst (2-6) en Ruben Simons (3-7) nog de goals in de tweede helft. Uiteindelijk was Koninklijke UD bij 3-8 eindelijk ‘uitgeraasd’.

Komende zondag is Broekland vrij.