GAE-doelman Cummins voorkomt afstraffing in Enschede

GA Eagles verloor vanavond met 2-1 in de Grolsch Veste van FC Twente. Een eindstand die nog redelijk in de oren klinkt. Echter had de ploeg van trainer Foeke Booy, zeker in de tweede helft, op een flinke nederlaag getrakteerd kunnen worden. GA Eagles-doelman Cummins (foto) was echter één van de weinigen die aan Deventer zijde een dikke voldoende scoorde.

FC Twente boekte de eerste overwinning van het seizoen thuis tegen GA Eagles. Een overwinning die niet onverdiend te noemen was gezien de kansenverhouding. FC Twente-spits Castaignos wist al snel in het duel de score te openen (1-0). In de weinige kansen die GA Eagles gedurende het duel kreeg wist toch Marnix Kolder het net te vinden na onzorgvuldig verdedigen van de Tukkers (1-1). Kolder volleerde de bal in de korte hoek achter oud-GA Eagles-doelman Marsman.

Corona wist echter FC Twente nog voor rust weer op voorsprong te zetten door in de lange hoek Cummins te verslaan (2-1).

Na rust waren er legio kansen voor de thuisploeg, maar onderscheidde Erik Cummins zich met formidabele reddingen. Zelfs een penalty van Castaignos bracht de doelman niet in verlegenheid en werd vakkundig gestopt. Zodoende bleef de ploeg van trainer Booy nog altijd in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk rond het doel van Marsman te worden.

Volgende week zaterdag speelt GA Eagles opnieuw een uitwedstrijd, dan in Den Haag tegen ADO. Aanvang 19.45u.

FC Twente-GA Eagles 2-1 (2-1)

4′ 1-0 Castaignos
22′ 1-1 Kolder
31′ 2-1 Corona

Bijz.: 48′ Castaignos (TWE) mist strafschop.

Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Schenk, Van der Linden, Wijnaldum (88′ Ten Den); Van Ooijen (69′ Rijsdijk), Overgoor, Duits (77′ Duits); Reimerink, Kolder, Lewis.