GA Eagles gehavend naar Enschede

Go Ahead Eagles pakt zaterdag in de competitie de draad weer op. In Enschede treft het gelijkspel-specialist FC Twente. De Tukkers hebben, ondanks aanwinsten Mokotjo en Ziyech, nog niet gewonnen in de competitie.

Op basis van de historie lijkt een feestje zoals vorig seizoen in het thuisduel tegen Twente (foto) lastig te worden voor de rood-gelen. De wedstrijd werd al 26 keer in Enschede gespeeld. Twente won maar liefst twintig keer, waaronder de laatste editie in 2013 (3-1, Van der Linden benutte een penal voor Go Ahead). Het werd vier keer gelijk wat maakt dat GA Eagles pas twee keer won, de laatste keer was in 1978.

Behalve de statistieken is ook het gemis van Deniz Türüç niet in het voordeel van Go Ahead. De spelmaker verstapte zich afgelopen week op de training. Alex Schalk en Lesly de Sa zijn afwezig, ook zij haakten af op de training. Daarbij ontbreekt ook Bart Vriends. De verdediger is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Willem II.

Bij Go Ahead dus een aantal afvallers terwijl Twente de beschikking heeft over extra mankrachten. Deze week trokken zij Orlando Engelaar aan, hij werd gehaald om de benodigde ervaring in het jonge elftal te brengen. Ook de van Arsenal gehuurde Ryo Miyaichi is speelgerechtigd.

Het duel staat zaterdagavond onder leiding van arbiter Tom van Sichem.

GA Eagles – FC Twente zaterdag 13 september 18.30 uur.