Tweede zege op rij trekt GA Eagles uit het moeras

Door een 3-1 overwinning schijnt de zon weer in Deventer. GA Eagles won namelijk zaterdagavond van directe concurrent ADO Den Haag en stijgt zodoende van de achttiende naar de veertiende positie in de stand van de Eredivisie.

Na een overwinning in Nijmegen vorige week (NEC, 1-2) en een nieuwe zege in eigen huis tegen de Hagenezen zit GA Eagles in een positieve ‘flow’. De ploeg van trainer Hans de Koning was beduidend beter bij de les dan ADO Den Haag, dat deze avond voor het eerst onder leiding van nieuwe trainer Alfons Groenendijk stond. Zo wist Sam Hendriks bij de 1-0 en 2-0 te profiteren van weifelend optreden van de ADO-defensie.

Toen in het laatste deel van de wedstrijd ADO-doelman Setkus kon inrukken met een rode kaart, na het neerhalen van de doorgebroken Hendriks, leek het duel gespeeld. Malone moest als veldspeler op doel aangezien de ploeg van Groenendijk al driemaal had gewisseld.

ADO kwam nog even terug na een strafschop (2-1), waar even daarvoor Achenteh zijn tegenstander Beugelsdijk wel erg opzichtig vasthield. Toch wist Ritzmaier de sfeervolle Adelaarshorst nog een slotakkoord te geven waar het recht op had. Na balverlies van Duplan schoot de PSV-huurling de bal prachtig over interim-goalie Malone heen (3-1).

Komende vrijdag speelt GA Eagles het uitduel tegen nummer zeventien Roda JC.

GA Eagles-ADO Den Haag 3-1 (1-0)
38′ 1-0 Hendriks
58′ 2-0 Hendriks
86′ 2-1 El Khayati (pen.)
90′ 3-1 Ritzmaier

72′ Rood: Setkus (ADO)

Opstelling GA Eagles: Theo Zwarthoed; Joey Groenbast, Sander Fischer, Xandro Schenk, Marcel Ritzmaier; Pedro Chirivella, Daniel Crowley (89. Norichio Nieveld), Sander Duits; Jarchinio Antonia, Sam Hendriks (90. Joey Suk), Ludcinio Marengo (78. Rochdi Achenteh)

Foto’s: Johan Wolff