Op zondag 18 november aanstaande organiseert de ontspanningscommissie van Rohda Raalte de tweede Rohda Raalte Jeugdloop. Dit is een hardloopwedstrijd welke gehouden wordt op het parcours van de Joop van den Enk Crossloop. Op en rondom het Hofterrein zal er deze dag wederom een schitterend parcours uitgezet worden. Op dit parcours worden verschillende afstanden (750 meter, 1500 meter, 3000 meter, 5000 meter en 10 kilometer) afgelegd.

Onze wens is dat zoveel mogelijk jeugdleden van Rohda Raalte mee gaan doen aan deze wedstrijd. Eindelijk kunnen de hardloopkwaliteiten binnen jullie team weer gemeten worden en ga je indirect de strijd aan met de andere teams binnen de jeugdafdeling van Rohda Raalte. Onze jeugdleden kunnen gratis meedoen op deze vijf afstanden. De 3, 5 en 10 kilometer tellen ook mee voor het Sallands Cross Circuit.

Afstand Categorie Starttijd Prijsuitreiking
750 meter F-jeugd 10.05 uur om 10.30 uur
1500 meter E- en D-jeugd 11.20 uur om 12.00 uur
3000 meter C-jeugd 10.45 uur om 11.30 uur
5000 meter B- en A-jeugd 10.00 uur om 11.00 uur
10 km B- en A-jeugd 11.40 uur om 13.00 uur

Wij vragen de jeugdspelers om zich zoveel en massaal mogelijk bij de trainer of leider van jouw team op te geven. Om de aanmeldingen zo goed mogelijk bij te houden hebben zij een inschrijfformulier ontvangen. Na retour zal de ontspanningscommissie per team de inschrijvingen verwerken. De inschrijving is gestart op 19 oktober en sluit op 12 november. Tot 12 november kan het inschrijfformulier opgestuurd worden naar Mike Klein.

Om ons te kunnen onderscheiden van alle andere deelnemers worden onze jeugdleden verzocht het officiële wedstrijdshirt te dragen tijdens dit evenement. Tegelijkertijd met de Rohda Raalte Jeugdloop wordt er ook een basisscholenloop georganiseerd. Helaas kunnen de lopers maar aan één van beiden meedoen. Let dus goed op, wanneer ze zich bij Rohda Raalte opgegeven hebben, dat ze zichzelf ook niet nog eens bij hun school opgeven.

Wat onze jeugdloop nu zo bijzonder en interessant maakt is dat het pas de tweede keer uit de geschiedenis van Rohda Raalte is dat er een crossloop voor alleen leden wordt georganiseerd. Daarnaast zijn er meerdere leuke prijzen te verdienen. Per afstand is er een prijs voor de beste drie individuele lopers en voor alle deelnemende spelers is er een aandenken. Daarnaast zijn er voor de deelnemende meisjes op de 1500 meter ook een aantal bekers te winnen.

Leiders en trainers worden helaas uitgesloten van de tijdswaarneming en dus ook van de prijzen. Daarentegen zijn jullie wel van harte welkom om mee te lopen met jullie spelers. Er is voor de spelers immers toch niets leuker om te strijden tegen je leider of trainer. Met het succes van het eerste jaar hopen wij dit jaar op meer deelnemers. Voor wie vorig jaar heeft meegelopen zijn de tijden terug te vinden op deze webpagina.

Vanwege de verbouwing van het HOFtheater is er beperkte ruimte voor het omkleden. Alle deelnemers worden verzocht zoveel als mogelijk thuis om te kleden alvorens men naar het HOFterrein vertrekt. Voor meer informatie kunnen jullie altijd contact opnemen met de ontspanningscommissie van Rohda Raalte.

bron: Rohda Raalte