Tweede periodetitel 2J prooi voor Heino? Het kan!

Kan een ploeg die elfmaal scoort in negen wedstrijden een periodetitel winnen? De doorsnee voetbalvolgers zullen dit bijna voor onmogelijk verklaren. Toch kan het zondag voor de groen-witten van Heino in 2J zomaar gebeuren. Als de uitslagen op de andere velden meezitten dan sluit de ploeg van trainer Marc Lobbert een prima serie wedstrijden af met een ticket die recht geeft op de nacompetitie.

Vooropgesteld staat dat Heino zelf de lastige thuiswedstrijd tegen Schalkhaar moet zien te winnen. Dat zal geen makkelijke klus worden gezien het duel eerder dit seizoen, die eindigde in 0-1 winst. Schalkhaar, onder leiding van trainer Hans van der Hoop won na de winterstop inmiddels twee van de drie wedstrijden en wil verder afstand nemen van de ‘gevarenzone’.

Mocht Heino winnen dan zal het gespannen naar de resultaten van de wedstrijden Overwetering-Tubantia en Voorwaarts-Vogido kijken. Tubantia en Vogido zijn namelijk de grootste concurrenten van de HeinoĆ«rs in de strijd om de periodetitel. Overigens moet Tubantia nog een inhaalduel spelen tegen SDC’12, maar is bij puntenverlies en winst van Vogido of Heino kansloos voor de periodetitel.

Huidige top-4 stand 2e periode in 2J:

1. Vogido 8-18 (19-10)
2. Heino 8-17 (10-6)
3. PH Almelo 8-16 (24-15)
4. Tubantia 7-15 (15-7)

Heino kende in de tweede periode, de afgelopen acht wedstrijden, alleen een nederlaag twee weken geleden uit tegen De Zweef (4-1). Tegen de mede-Sallandse ploegen Wijhe’92 en Overwetering werd beiden nog met 0-0 gelijkgespeeld, verder won Heino de overige vijf wedstrijden in deze periode. Een mooie bekroning kan zondag volgen, met opmerkelijke statistieken. Immers, 1-0 winst kan genoeg zijn ..

Scheidsrechter komende zondag is de heer Eickelmann.

Heino-Schalkhaar, zondag 16 februari aanvang 14.00u

Foto: Vincent Hartman