TV-gelden GA Eagles en PEC Zwolle volgend seizoen gelijk

Op Eredivisie-niveau wordt ieder jaar aan clubs een vergoeding gegeven voor de uitzendrechten. Het AD dook in de berekening van deze TV-gelden voor komend seizoen. PEC Zwolle en GA Eagles (bij handhaving) kunnen op ongeveer dezelfde gelden rekenen als het afgelopen seizoen.

Vooral voor GA Eagles is het spannend of men de komende weken handhaving gaat bewerkstelligen. Mocht dit de ploeg van trainer Dennis Demmers lukken dan ligt er, net als vorig seizoen, weer ongeveer 1,7 miljoen aan tv-geld te wachten. Bij degradatie kelderen de Deventenaren naar het tarief van de Jupiler League. Voor PEC Zwolle blijft dit bedrag voor komend seizoen op ongeveer 2,0 miljoen staan.

TV-gelden worden berekend aan de hand van de klasseringen van de laatste tien seizoenen in de Eredivisie. Zo is NEC weer terug in het klassement, met een betere positie dan PEC Zwolle en GA Eagles. De Nijmegenaren kunnen op basis van afgelopen tien seizoenen toch nog 2,1 miljoen euro krijgen als promovendus. Ajax is op dit moment grootverdiener. Zij ontvangen komend seizoen 9,3 miljoen euro.