Heino verliest van efficiënt Tubantia (4-1)

Heino verkeerde de laatste weken in een uitstekende vorm. De ploeg van trainer Marc Lobbert was in 2J inmiddels zes duels ongeslagen en kon bij winst in het inhaalduel van vandaag aanhaken bij de topploegen PH Almelo en De Zweef. Het liep echter anders. In de resterende 83 minuten kwamen de Heinoërs niet goed voor de dag en werden in Hengelo door Tubantia met 4-1 huiswaarts gestuurd.

Op het snelle kunstgras in Hengelo stond de eerste helft niet bol van de kansen. Toch was het Ekrem Lök die al vroeg in de wedstrijd achter de Heino-defensie wist weg te sluipen en beheerst afrondde (1-0). Heino stelde daar weinig tegenover. De groen-witten verschaften zich weinig mogelijkheden. Aanvaller Wilco Gerritsen had als enige de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd een simpele prooi voor Tubantia-doelman Olde Hendriksman.

Na rust gooide Heino meer felheid in de wedstrijd en ging men meer druk zetten op de defensie van de Tukkers. Toch was het invaller Melvin Degenaar die tekende voor 2-0 door goed diagonaal in te schieten. Al snelde volgde de 3-0 door Bas ter Horst die met zijn teamgenoot door kon op het Heino-doel en simpel raak schoot. Iedere spaarzame mogelijkheid zette de thuisploeg daarmee om in een doelpunt.

Even leek Heino weer terug in de wedstrijd te komen. Tien minuten voor tijd maakte invaller Sander Hulleman de 3-1. Toch bewees Melvin Degenaar zijn team wederom een goede dienst door praktisch na de aftrap van de 3-1 voor de 4-1 te tekenen. Degenaar kon scoren uit een van richting veranderd schot door een Heino-been.

Al met al een teleurstellende middag voor de Heinoërs, die voetballend niet minder waren. Echter in de felheid en het benutten van kansen lagen de grootste verschillen tussen beide ploegen.

Volgende week speelt Heino thuis tegen promovendus WVV’34 uit Hengevelde.