Trots Heino sluit seizoen af met remise tegen Silvolde

Geen kaarten, geen grote blessures, geen doelpunten, maar tevredenheid alom. In tien woorden is dat dit de voetbaltechnische samenvatting van de wedstrijd VV Heino tegen Silvolde. Deze slotwedstrijd van de competitie eindigde in 0-0.

Daarmee kreeg Heino eigenlijk te weinig, maar er was niemand die daar lang over treurde. De groenhemden eindigden in hun openingsjaar in de Eerste Klasse op een achtste plek en daarmee was de ploeg van trainer Marc Lobbert de beste promovendus op dit niveau. Voeg daarbij dat Heino bovendien één van de jongste ploegen in deze klasse had (gemiddelde leeftijd ruim 23 jaar), dan is het duidelijk waarom, ondanks de remise tegen Silvolde, de tevredenheid overheerste.

Na afloop van de wedstrijd ging vertrekkend trainer Marc Lobbert op de schouders. In vier jaar tijd promoveerde hij de Heinose ploeg van de Tweede Klasse naar de Eerste Klasse. Een prestatie waar zowel hij als de VV Heino nog jaren met trots op terug kunnen kijken.

De wedstrijd tegen Silvolde blonk, op een enkel moment na, uit door verzorgd voetbal en wederzijdse sportiviteit. Over de hele wedstrijd genomen was Heino de bovenliggende partij, maar kon het veldoverzicht niet echt omzetten in doelpunten. Silvolde beschikt het hele seizoen al over een solide verdediging (de ploeg incasseerde in 26 wedstrijden slechts 23 tegentreffers) en dat bleek ook deze middag. De Achterhoekse formatie, dat zich al zeker wist van deelname aan de nacompetitie, leek tegen Heino ook vooral ‘op zeker’ te spelen en niet tegen kaarten of blessures op te lopen. Met succes.

Halverwege de tweede helft kwam de beste kansen voor Heino, maar de scrimmage in de 59e minuut, de kopbal van Robin Gerritsen in de 82e minuut en de knappe inzet van Jesper Schokker (zijnet) leidden niet de openingstreffer. Dankzij de puntendeling steeg Silvolde (dat Rigtersbleek zag verliezen) naar de derde plaats in het klassement.

Bij Heino namen ook Remco Beumer (WHC), Bas Nijensteen (Heino 2) en Jorik Hollewand (vertrekt naar Amsterdam) afscheid.

(foto: Trainer Marc Lobbert wordt bedankt door spelers en het publiek)