Mocht u als bestuurder met de handen in het haar zitten: Wie moet in vredesnaam de nieuwe hoofdtrainer worden van uw club? Dan hebben we voor u alvast wat kandidaten op een rijtje gezet, om het u wat makkelijker te maken. Deze onderstaande trainers zijn in ieder geval ’transfervrij’ de komende zomer (of eerder).

Alex Booij
De huidige trainer van tweedeklasser Wijhe’92 is na vijf seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. In vijf seizoenen, bij lijfsbehoud dit seizoen, is Wijhe’92 onder leiding van Booij een stabiele tweedeklasser geworden. Update: Alex Booij wordt de nieuwe trainer van SV Nieuwleusen.

Willem Balster
Balster is een ervaren trainer in het Sallandse amateurvoetbal. De huidige trainer van De Gazelle zegt de Deventer club aan het einde van het seizoen, na twee seizoenen, vaarwel. Balster was eerder onder andere trainer van Heeten, Overwetering en Wijhe’92. Update: Willem Balster wordt de nieuwe trainer van Koninklijke UD.

Hans Roeland
De trainer van Nieuwleusen vertrekt komende zomer bij de zaterdag tweedeklasser. Na twee seizoenen besluiten beide partijen uit elkaar te gaan. Roeland zat in zijn trainersloopbaan meer in de regio ‘Kop van Overijssel’ bij Olympia’28 uit Hasselt en VHK uit Sint Jansklooster. Wie weet ligt zijn volgende club toch in Salland? Update: Hans Roeland wordt de nieuwe trainer van Zwolsche Boys.

Freddy Smit
Op dit moment trainer van ASC’62, maar mag/moet/gaat komende zomer op zoek naar een andere uitdaging. Na twee seizoenen in Dalfsen gaat de oud-trainer van onder meer WHC en KHC op zoek naar iets anders. Update: Freddy Smit wordt de nieuwe trainer van WVF.

Jeroen Booijink
Booijink nam iets minder dan een jaar geleden afscheid van OZC uit Ommen en heeft sindsdien geen club meer getraind. Booijink wacht rustig op de juiste uitdaging en geeft op dit moment onder andere een trainerscursus namens de KNVB.

Hendri Zwinselman
Lemele en Zwinselman maakten bekend in de zomer te ‘scheiden’. Zwinselman is dan drie seizoenen trainer geweest bij de zaterdag vierdeklasser. Overwetering en Wierden stonden eerder onder leiding van de Lemelervelder. Update: Hendri Zwinselman wordt de nieuwe trainer van OVC’21.

Joshua Nijlant
Wijhenaar Nijlant ‘zweeft’ met zijn huidige club USV tussen vijfde en vierde klasse. Nijlant vindt het komende zomer mooi geweest in Nieuwleusen. Nijlant is bezig aan zijn tweede klus als hoofdtrainer, hiervoor trainde hij Wijthmen. Update: Joshua Nijlant wordt de nieuwe trainer van Heino 2.


Reinier Stegeman (Nieuw Heeten) heeft aangegeven een stap terug te doen vanwege zijn dagelijkse werkzaamheden. Michael Dikken (OVC’21) gaat een club dichter bij huis (Hengelo) zoeken.

 

 

Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom! Mail naar: tom@sallandmagazine.nl

Volg de laatste trainersontwikkelingen ook op facebook en twitter via @SallandVoetbal !