Trainer Lobbert stopt na dit seizoen bij Schalkhaar

Marc Lobbert (foto, links) is na komende zomer geen trainer meer van Schalkhaar. Dit heeft de Raaltenaar onlangs bekend gemaakt bij de promovendus in de Eerste Klasse Zondag. Lobbert vierde in Schalkhaar in zijn eerste seizoen gelijk al promotie, maar besluit er geen derde seizoen aan vast te plakken.

Was de oefenmeester doorgegaan in Schalkhaar (en men handhaaft zich in de Eerste Klasse) dan had Lobbert sowieso zijn trainersdiploma TC1 moeten halen. Een situatie die de succesvolle trainer eerder overkwam bij Heino. De KNVB geeft één seizoen dispensatie bij promotie, mochten de diploma’s van een trainer niet toereikend meer zijn.

‘Echter door mijn veranderde situatie met een gezin (Lobbert werd onlangs vader, red.) en fysieke ongemakken na een enkeloperatie, ben ik niet in staat TC1 te volgen. Het lijkt het mij goed vooralsnog een stapje terug te doen’, laat hij SallandVoetbal weten.

De Raalter oefenmeester trainde eerder onder meer de jeugd van Rohda Raalte, Voorwaarts Twello en Excelsior’31. Als hoofdtrainer wist hij bij alle clubs: Heino, OZC en Schalkhaar promotie te bewerkstelligen.

Foto: Archief (Destijds trainer van OZC)