Trainer Brinkman ziet Mariënheem prima spelen (4-1)

Nieuw Heeten had voorafgaand aan het duel uit tegen Mariënheem dit seizoen nog niet gewonnen. De ploeg van trainer Jan Post verloor vandaag opnieuw (4-1), maar kreeg van Mariënheem-trainer Brinkman wel de nodige complimenten: ‘Ik ken Nieuw Heeten al een tijdje. Vandaag vond ik dat ze echt wilden voetballen, daardoor kwamen wij vandaag gelukkig ook beter aan voetballen toe. Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen.’

Bij een 0-0 ruststand zag trainer Brinkman dat de betere kansen voor Mariënheem waren in de eerste helft. Na rust kwam zijn ploeg wél tot scoren. Aanvoerder Randy Bloeme maakte na een uur spelen de openingstreffer. Een kleine tien minuten later wist ook Maikel Lorkeers namens de oranje-zwarten het net te vinden (2-0). Kort daar weer op deed Lean Hobert nog een duit in het zakje (3-0), waarna Nieuw Heeten nog iets terug kon doen (3-1).

Vervolgens mistte Nieuw Heeten nog een strafschop, of beter gezegd deze werd gestopt door Mariënheem-doelman Bjorn Lorkeers. Randy Bloeme tekende vervolgens voor het slotakkoord met zijn vijfde competitietreffer van het seizoen (4-1).

‘Fysiek leggen we het tegen bijna iedere ploeg in deze competitie af. Daarom moeten we blijven voetballen over de grond, dat hebben we vandaag goed gedaan. Er zijn een aantal belangrijke jongens gestopt, maar als ik zie hoe bijvoorbeeld een Twan van Putten (hij kwam over van SCN, red.) het oppakt, dan is dat een compliment waard’, besluit Brinkman.

Mariënheem sluit door de overwinning aan bij de top-3 en heeft met tien punten nog een duel te goed op nummer één Raalte (zestien punten) en nummer twee SP Deventer (dertien punten). Nieuw Heeten daarin tegen staat met drie punten op de voorlaatste plaats.

Volgend weekend zijn Mariënheem en Nieuw Heeten allebei vrij.

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Johan Wolff (Let op! Op deze foto’s zitten auteursrechten)