Topmiddag voor jubilaris Van Bessen en Overwetering

Met alleen het vieren van de 250e wedstrijd van Bram van Bessen voor Overwetering was de koek nog niet op deze zondag. De ploeg van trainer Sander Poll won in een spektakelstuk met 4-3 van Robur et Velocitas, zag Van Bessen scoren en kroop dichterbij koploper Epe.

In 3B kreeg Overwetering twee weken geleden een ’tikkie’ door bij koploper Epe met 4-1 te verliezen. Vorige week herstelde de ploeg uit Olst zich goed met een 3-0 thuisoverwinning op Vaassen.

Deze zondag was er voorafgaand aan het duel tegen Robur et Velocitas een mooie gelegenheid middenvelder Bram van Bessen (29) te huldigen voor zijn 250e wedstrijd in het geel-groen. Koud begonnen wist Robur echter al de score te openen via Jordy Stouten (0-1). Niet veel later wist jubilaris Van Bessen alweer gelijk te maken (1-1).

Na rust gebeurde nog tweemaal hetzelfde; Robur scoorde (1-2, Roy van der Gouw) en Overwetering maakte gelijk via Nick Oosterwijk (2-2). Robur scoorde Oscar Mechelinck (2-3) en Overwetering maakte gelijk (3-3, Ferdy van Breukelen). Vijf minuten voor tijd doorbrak Hushan Shawkat echter het ritme door met 4-3 de winnende treffer te maken.

Vreugde alom bij Overwetering dat ook nog eens zag dat koploper Epe niet verder kwam dan 1-1 tegen laagvlieger KCVO. Belager Helios verloor in Zutphen dik van AZC met 4-0. Check de nieuwe stand in 3B.

Foto’s: Gerrit Krijt