Nieuwleusen-trainer Alex Booij was na afloop van het uitduel in Zwolle tegen HTC een tevreden man: ‘We creëerden veel kansen vandaag. HTC is een voetballende ploeg, maar gaf ook veel ruimtes weg. In het begin hebben we vier 100% kansen gehad, waarvan we er twee maakten, dat liep op zich mooi.’ Uiteindelijk bleef de teller voor Booij en zijn ploeg op 1-5 hangen.

Tom Odink (foto boven) was de gevierde man aan Nieuwleusense zijde. De spits maakte er vanmiddag uiteindelijk vier. Na zeven minuten spelen bracht Rick Jansen Odink in stelling voor zijn eerste treffer (0-1). Niet veel later ging de Zwolse doelman in fout, waardoor Odink al zijn tweede treffer kon bijschrijven (0-2). ‘Daarna had HTC de kans om snel terug in de wedstrijd te komen. Een makkelijk gegeven strafschop, werd gelukkig voor ons, niet benut. De bal ging op de paal’, licht Booij toe.

Uiteindelijk ging zijn ploeg met een 1-4 stand rusten. Odink schoot de 0-3 binnen, waarna HTC via Edy Hanson wat terugdeed (1-3). Bas Evenboer zorgde voor een ‘veilige’ ruststand door in de 44e minuut 1-4 te maken.

‘Na rust was er één opdracht: Geen goals meer tegen krijgen. Dat hebben de jongens goed gedaan. Het spel was aan het begin van de tweede helft niet goed. Tussendoor maakte Tom Odink nog zijn vierde van de middag met de 1-5. Al met al ben ik tevreden. We hebben een fijne start de tweede seizoenshelft, die wij de komende weken tegen directe concurrenten graag door willen trekken’, eindigt Booij.

Door de winst heeft Nieuwleusen 21 punten uit vijftien duels. Volgende week spelen de oranje-zwarten opnieuw in Zwolle, dan tegen Storica HFC.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)