Togo en Amevor bewijzen zichzelf een slechte dienst

GA Eagles-speler Mawouna Amevor werd vorige maand voor het eerst geselecteerd voor het nationale team van Togo. Op de Afrikaanse ploeg leek dit een mooie uitwerking te hebben. Twee confrontaties met Oeganda werden beiden met 1-0 gewonnen, waardoor men terug was in de race voor een ticket naar de Africa Nations Cup. Vandaag verloor de ploeg van verdediger Amevor met 1-4 thuis van Guinee en moet er komende woensdag gewonnen worden.

Togo, met GA Eagles-speler Amevor in de basis, kwam in de hoofdstad Lomé op een 0-1 achterstand na 25 minuten (doelpunt Idrissa Sylla). Niet veel later kreeg het thuisland een penalty, maar deze werd gemist door Ayité. Voor rust maakte Sey Soumah voor Guinee de 0-2.

In een poule voor kwalificatie voor het Africa Nations Cup toernooi 2015 bewees Togo zich in de tweede helft ook geen goede dienst. De score werd door Guinee uitgebreid. Soumah maakte zijn tweede (0-3) en derde treffer van de dag (0-4). Captain en superster Adebayor scoorde uit een strafschop nog de 1-4.

Door de nederlaag van Ghana bij Oeganda (1-0) en het resultaat van Togo-Guinee is het erg spannend geworden in poule E. Op de laatste speeldag (aanstaande woensdag) gaat Togo naar Ghana en speelt Guinee tegen Oeganda. Stand in de poule: Ghana (8 punten), Oeganda en Guinee (7 punten) en Togo (6 punten). De nummers één en twee gaan naar het hoofdtoernooi.

Overigens liet voormalig gastland Marokko deze week weten dat men de Africa Nations Cup niet meer wil organiseren, vanwege het dreigende Ebola-virus. Equatoriaal Guinee wordt het nieuwe gastland.

Foto: Les-Eperviers-du-Togo (Warming-up Togo)