15 april 2012 Lees Meer →

Titelkansen Heino voorbij!

Tubbergen/Heino – ‘Zuur.  Teleurstelling. Het kon vandaag’. Zomaar enkele reacties op het verlies van VV Heino. De laatste kans van de ploeg van Marc Lobbert op het kampioenschap ging in Tubbergen definitief verloren. Dankzij een dubieuze penalty (in de 90-ste minuut!!) verloor Heino met 1-0 van koploper TVC’28 uit Tubbergen. Deze ontknoping was extra zuur omdat Heino rond de 60-ste minuut van de wedstrijd een riante kans kreeg om de score de openen: Ruben Meijer, vorige week nog trefzeker vanaf de elfmeterstip, schoot echter matig in waardoor de TVC-goalie de bal eenvoudig kon stoppen.  Meijer speelde overigens sowieso een ongelukkige wedstrijd: hij moest het veld rond de 75-ste minuut met tweemaal geel verlaten. Overigens: ook met 10 man was Heino duidelijk de betere ploeg, maar zoals zovaak dit seizoen lukte het niet een veldoverwicht te verzilveren.
Voor Heino was deze wedstrijd feitelijk de laatste kans op de titel in de Tweede Klasse J. Bij winst zou de afstand tot TVC’28 verkleind worden tot twee punten. Een heel seizoen ervaring heeft geleerd dat er dan nog van alles mogelijk zou zijn. Met nog drie wedstrijden te gaan moeten, na deze nederlaag, de kansen van Heino nu toch echt als verloren worden beschouwd.
Het enige positieve aan het verlies is dat de Heinose hoofdmacht zich nu volledig kan gaan richten op de nacompetitie. In de laatste fase van de competitie moet het Heino het mogelijk ook nog eens doen zonder spelbepalende middenvelder Willem Mulder. Mulder verliet in Tubbergen al na 15 minuten het veld met een vervelende hamstringblessure. De komende weken zal blijken hoelang Mulder buiten de lijnen zal moeten blijven.
Voor de competitie lijkt het allemaal niet meer uit te maken. Heino staat nu derde (40 punten), achter dus TVC’28 (48 punten), Victoria ’28 (42 punten), allemaal uit 23 wedstrijden. Oftewel: het vizier moet vanaf vandaag gericht op de nacompetitie. Drie wedstrijden om ervoor te zorgen dat iedereen fit aan de nacompetitie kan beginnen. En drie competitiewedstrijden om te oefenen in het benutten van kansen.

In dezelfde klasse (2J) verloor SV Heeten met 2-4 van ATC ‘85. Omdat Epe won van AGOVV moet Heeten in de strijd tegen degradatie opnemen met Vaassen en Markelo, die beiden net als Heeten verloren.

 

 

SportSport