Tighadouini dompelt GA Eagles in rouw

Een wedstrijd die bol stond van de spanning en die eigenlijk geen winnaar verdiende. Toch eindigde NAC tegen GA Eagles vanavond in 1-0. De degradatiekraker in de Eredivisie werd beslist in de 91e minuut door een individuele actie van buitenspeler Tighadouini.

De eerste helft was erg aftastend van beide ploegen. Schotkansen van ver waren het enige waar het publiek zich aan kon warmen. Namens de Deventenaren was Sjoerd Overgoor met een geplaatst schot dichtbij een treffer. Zijn inzet ging rakelings naast het doel van NAC-doelman Ten Rouwelaar.

Na rust zette NAC in het begin aan, maar nam GA Eagles naderhand het initiatief over. Onder andere met gevaarlijke indraaiende vrije trappen en voorzetten kon de ploeg van trainer Booy echter de gewenste treffer niet maken. Waar sommigen zich al verzoend hadden met een gelijkspel wist Tighadouini er echter nog een hele nare avond van te maken voor GA Eagles. De rappe aanvaller schoot na een actie onder het been van Amevor door en wist GA Eagles-doelman Van Der Hart in de korte hoek te passeren (1-0).

‘In de eindfase mag je niet meer verliezen. We waren toen te naïef. Daar ben ik boos over’, liet GA Eagles-trainer Booy na afloop weten tegenover FoxSports. Komende zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen Vitesse.

Stand in de Eredivisie:
15. GA Eagles 27-23
—–
16. Heracles 26-22
17. NAC 27-22
—–
18. Dordrecht 26-15

NAC Breda-GA Eagles 1-0 (0-0)

91′ 1-0 Tighadouini

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Amevor, Van der Linden, Vriends, Schenk; Overgoor (85′ Lambooij), Türüc, Schalk (68′ Rijsdijk); Verhoek, Kolder, Reimerink (67′ De Sa).

Foto: OrangePictures