Tien minuten na rust cruciaal voor Broekland

‘Het was een matige wedstrijd. Zij lieten veel kansen liggen en wij wisten vlak na rust, ondanks een penalty tegen, het duel naar onze hand te zetten’, analyseert Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst na afloop van het thuisduel in 4H tegen Ulu Spor (3-0).

In een tijdsbestek van tien minuten, net na rust, werden de toeschouwers geacht alert te zijn. ‘Aron Schiphorst maakte de 1-0, waarna Ulu Spor vlak daarna een penalty kreeg. Deze werd gepakt door onze keeper Jaron Hegeman. Niet veel later was het Stefan van de Vegte met de 2-0.’ Schiphorst maakte een kwartier voor tijd ook de 3-0. Voor de spits was dit alweer zijn zesde treffer van het seizoen.

‘Over het algemeen was ons veldspel matig’, zag Rouwenhorst. ‘We hebben er wel hard voor gewerkt en drie punten over gehouden aan het duel. Hierdoor staan we wat weg van de onderste plekken, dat was in het begin vorig seizoen wel anders. Al moet ik zeggen dat het allemaal nog wel erg dicht bij elkaar staat.’

Typerend voor de wedstrijd van zondag is ook de doelstelling van de Broeklanders. ‘We hebben afgesproken, meer en steviger ons te vestigen in de middenmoot. Het moet dit seizoen wat vaker nét wel zijn in plaats van net niet.’

Broekland heeft zes punten uit vier duels en bezet de vijfde plaats. Komende zondag gaat men in Bathmen op bezoek bij ABS.